Cartofi cu usturoi în stil țărănesc: aromați, crocanți la exterior și moi la interior

Cartofi cu usturoi în stil țărănesc, aromați, crocanți la exterior și moi la interior. Sursa - pixabay.com
Cartofi cu usturoi în stil țărănesc, aromați, crocanți la exterior și moi la interior. Sursa - pixabay.com

Acești cartofi sunt atât de delicioși încât îi vei găti mereu.

Cartofii cu usturoi în stil țărănesc sunt copți în cuptor. Pot fi serviți ca mâncare separată, cu carne sau pește.

Cartoful este o legumă universală, iubită de toată lumea, așa că felul de mâncare este perfect pentru o masă festivă. Dar se pot pregăti cel puțin în fiecare zi, deoarece sunt delicioși.

Cartofii sunt copți în cuptor în mod țărănesc, dar este important să alegeți temperatura potrivită de gătit, astfel încât legumele să fie bine coapte, să nu se ardă și să nu se usuce. 


Orez grătinat la cuptor: pune toate ingredientele în tavă și cina delicioasă este gata

Condimentele le oferă un gust picant și completează aromele.   

Ingrediente:

cartofi - 400 grame,

ulei vegetal - 2 linguri,

sare - 1 linguriță,

pudră de usturoi - 1 linguriță.

 

Prepararea

 

Cartofii se spală și se curăț de coajă. Tăiați cartofii în felii. Amestecați 1 linguriță de sare și 1  linguriță de pudră de usturoi într-un castron.

Puneți în castronul cu sare și usturoi feliile de cartofi și adăugați două linguri de ulei. Amestecați bine. Cartofii se pun pe o tavă de copt, acoperită cu pergament.

Coaceți cartofii în cuptorul încălzit, la 200 de grade, timp de 20 de minute. Cartofii în stil țărănesc cu usturoi sunt gata. Rămâneți să puneți cartofii pe o farfurie și să-i decorați cu pătrunjel. Poftă bună!

Vezi și:

 

Peștele nu se va lipi de tigaie în timpul prăjirii, dacă faci asta. Secretele bucătarilor au fost dezvăluite

 

Peștele prăjit este o opțiune grozavă pentru cină, fiind un preparat cu conținut scăzut de calorii. În același timp, este gustos și sănătos.

Peștele însă se poate lipi de  tigaie, ceea ce strică aspectul produsului. Există unele trucuri simple care te ajută să previi problema.

Primul truc este să eviți să pui peștele umed în tigaie. După ce l-ai curățat și spălat, trebuie să usuci suprafața lui cu prosoape de hârtie.

Al doilea truc este să folosești făină pentru pane. Rulează peștele în făină, apoi trimite-l în tigaie.

Iaurt grecesc, făcut în casă dintr-un borcan de iaurt simplu. Urmați acești pași și bucurați-vă de rezultat

Al treilea truc este să folosești tigaia „potrivită”. Dacă tigaia are un strat antiaderent, niciun produs nu se va lipi de suprafața fierbinte.

În al patrulea rând, nu economisi ulei vegetal pe care îl folosești în timpul prăjirii. Peștele ar trebui să pară înăbușit. Așa va fi suculent, gustos și nu va fi uscat.

Și temperatura corectă de prăjire este importantă. Trebuie să alegi un foc mediu. Pe un foc mare, peștele va arde, iar pe unul mic va fierbe, nu se va prăji și nu se va forma nici crusta aurie.

Budinca de ciocolată din doar 3 ingrediente, fără gelatină și zahăr

Și ultimul truc: nu acoperi tigaia cu un capac imediat după începerea prăjirii peștelui. Dacă îți este teamă că peștele va rămâne crud în interior, folosește capacul cu doar câteva minute înainte ca produsul să fie gata, adică când întorci peștele pe cealaltă parte.

Vezi și:

 

Castraveți crocanți cu ketchup pentru iarnă: sunt atât de buni, încât vei vrea să-i prepari mereu 

Este foarte simplu să prepari castraveți crocanți cu ketchup pentru iarnă.

Ingrediente:

castraveți 2 kilograme,

8 crenguțe de mărar,

cinci căței de usturoi,

frunze de hrean - după gust,

frunze de dafin - după gust,

boabe de piper negru  - după gust.

Ingrediente pentru marinată:

1 litru de apă,

1 lingură de oțet,

1 lingură de zahăr,

2 linguri de sare,

200 grame de ketchup picant.

Prepararea

Mai întâi, spălați, uscați și sterilizați borcanele. Vă sugerăm să folosiți borcane de câte 500 de grame, astfel încât castraveții să fie consumați în câteva zile și să nu stea deschiși mult timp.

Cartofii prăjiți nu se vor mai lipi de tigaie: trucul știut doar de bucătarii cu experiență

Pe fundul borcanelor se așează, pe rând, frunzele de hrean, mărarul, usturoiul, frunzele de dafin și piperul negru. Desigur, frunzele de hrean și mărar trebuie spălate, iar usturoiul trebuie curățat. Puteți adăuga și cuișoare întregi. Apoi puneți și castraveții spălați în borcane. 

Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat

Pentru marinată, se amestecă toate ingredientele și se fierb. Marinata făcută din cantitățile de mai sus este suficientă pentru 5 litri. Marinata fierbinte se toarnă peste castraveți. Borcanele se închid cu capace, se învelesc și se lasă să se răcească cel puțin o zi. Apoi depozitați borcanele într-un loc răcoros. Castraveții cu ketchup sunt foarte crocanți și picanți. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel