Dacă ții post în această perioadă, această rețetă de cartofi la cuptor îți va pica la fix. Iată cum se prepară.
Ingrediente
1 kg cartofi
1 ardei kapia mic
1 fir ceapă verde
1 mână de pătrunjel verde
2 fire usturoi verde
4 linguri ulei
fulgi de chilli
sare
Cum se prepară
Cartofii se curăță, se spală şi se taie pe lungime aproximativ asemănător cu cartofii pai, potrivit bucataras.ro. Kapia se taie cubuleţe. Usturoiul şi ceapa se mărunţesc. Amestecaţi cartofii cu sare, ulei, ardei şi verdeţurile pregătite. Presăraţi deasupra cu fulgi de chilli.
Daţi tava la cuptorul preîncălzit la 280 grade pentru 10 minute. Întoarceți-i şi reduceți temperatura la 205 grade. Se mai țin 15 minute la această temperatură. Se servesc cu pătrunjel presărat deasupra.
Vezi și: Supă cremă de ciuperci. Rețeta de post
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu