Cartofi delicioși, gătiți în cuptorul cu microunde: rapid, ușor și ieftin

Cartofi delicioși, gătiți în cuptorul cu microunde: rapid, ușor și ieftin. Sursa - Pexels
Cartofi delicioși, gătiți în cuptorul cu microunde: rapid, ușor și ieftin. Sursa - Pexels

Știți că puteți pregăti cartofii în cuptorul cu microunde? Sunt o adevărată delicatesă!

Garnitura este la fel de importantă ca și masa principală pentru a ne face prânzul sau cina gustoase, hrănitoare și complete. De multe ori ne mulțumim cu o simplă salată, pentru că nu avem suficient timp să preparăm și altceva.

Dar nu trebuie să petreci ore întregi în bucătărie pentru a pregăti ceva gustos. Acești cartofi sunt delicioși și pot fi gătiți în cuptorul cu microunde.

Fasole verde conservată: trucul cu care o puteți păstra proaspătă mai mulți ani  

În doar câteva minute puteți pregăti cartofii în cuptorul cu microunde. Pe lângă faptul că este o rețetă rapidă, este și ieftină.

Ingrediente:

5 cartofi,

200 de grame de roșii cherry;

usturoi după gust;

ulei, sare și piper după cum este necesar;

pătrunjel proaspăt tocat.

 

Rețeta pas cu pas

Spălați și curățați cartofii, apoi tăiați-i felii nu prea groase. Așezați feliile de cartofi într-un vas cu apă rece și sare. 

Între timp, spălați roșiile, tăiați-le în bucăți mici și puneți-le într-un vas potrivit pentru microunde. Asezonați-le cu ulei, sare, piper și pătrunjel. Adăugați usturoiul pisat și puneți vasul în cuptorul cu microunde. Gătiți cinci minute la aproximativ 750 wați. 

Cel mai simplu mod de a pregăti pieptul de pui: veți avea nevoie de zahăr pudră și carnea va fi suculentă

După cele cinci minute, scurgeți bine cartofii și combinați-i cu roșiile și sosul care s-a format. Amestecați bine și dați vasul înapoi în cuptorul cu microunde.

De data aceasta lăsați să se gătească cincisprezece minute la aceeași putere de 750 wați. La final, puteți adăuga sare și piper. De aceea, înainte de a-i servi pe masa, presărați peste cartofi pătrunjel tocat. Poftă bună!

BONUS. Chiftele din carne de pui cu ciuperci și cașcaval. Surprinde-ți oaspeții cu rețeta dezvăluită de bucătarii francezi

Dacă vrei să gătești niște chiftele din carne de pui, cu care își vei surprinde oaspeții, atunci aceasta este rețeta perfectă.  

Ingredientele de care ai nevoie:

carne tocată de pui - 400 grame,

pâine  - 2 felii,

lapte cald - 50 grame,

ceapă (mică) - 1 bucată,

un ou,

sare și condimente după gust.

Ingredientele de care ai nevoie pentru umplutură:

roșii - 100 grame,

ciuperci - 100 grame,

ceapă - 100 grame,

cașcaval tare - 50 grame.

Prepararea  

Înmuiați pâinea în lapte 5 minute, apoi trebuie să o stoarceți bine. Ceapa trebuie tocată fin sau dată prin răzătoare.

Într-un bol, amestecați carnea tocată, pâinea stoarsă, ceapa tocată fin și un ou. Sărați, adăugați condimentele preferate și amestecați bine. Apoi formați chiftelele.

Castraveți crocanți cu ketchup pentru iarnă: sunt atât de buni, încât vei vrea să-i prepari mereu

Chiftelele se așează într-o formă de copt, tapetată cu hârtie de pergament. Faceți mici adâncituri în centrul fiecărei chiftele și puneți câte o lingură de umplutură, făcută din felii de roșii, ceapă și ciuperci. Chiftelele se presară apoi cu cașcaval ras.

Nu vă mai rămâne decât să coaceți chiftelele la o temperatură de 180 de grade, timp de 20 de minute. Poftă bună!

 

BONUS. Pizza perfecta, gata în 20 de minute: secretul celui mai subțire aluat 

 

Indiferent de vârstă, aproape tuturor oamenilor le place pizza. Acest fel de mâncare, de renume mondial, poate fi preparat acasă, folosind ingredientele din frigider.

Vă împărtășim o rețetă pentru un aluat incredibil de fraged și subțire:

făină - 2 pahare,

drojdie uscată - 2 lingurițe,

un ou,

apă caldă - 100 grame,

zahăr - 1 linguriță

sare - 0,5 linguriță,

ulei vegetal - 2 lingurițe.

Modul de preparare  

Se toarnă zahărul și drojdia într-un pahar cu apă caldă, se amestecă până se dizolvă. Într-un castron separat, amestecăm făina, oul, sarea și uleiul vegetal. Se toarnă apă cu drojdia în bolul cu făină și se amestecă până se omogenizează. Frământăm un aluat moale și ușor lipicios. Mai multă făină poate fi adăugată la nevoie. 

Transformă piureul de cartofi în ceva incredibil de delicios: trei trucuri, dezvăluite de bucătarii cu experiență
 

Lăsăm aluatul timp de 20 de minute, apoi formăm bile și întindem foi subțiri. Ungem foile de blat cu sos de roșii și așezăm umplutura preferată. Blatul de pizza se pune pe o tavă de copt, unsă cu ulei vegetal și se coace 20 de minute, la 180 de grade.

Clătite din cartofi, fără făină: o rețetă copioasă dintr-un minim de produse 

Cel mai bine ar fi să folosim făină din grâu dur, care trebuie cernută de mai multe ori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel