Dacă ți-au rămas prăjituri de la Revelion, trebuie să știi că există rețetă delicioasă pe care o poți prepara. Iată despre ce este vorba.
Ingrediente
500 g pesmet din prăjituri uscate (cozonac/chec/pandişpan)
1 pahar zahăr (250 g)
1,5 pahar apă
1 păhărel rom
125 g nuci pisate
3 linguri cacao
125 g unt
puţină esenţa de vanilie
cacao pentru presărat
Vezi și: Ce faci cu friptura, cârnații și slănina rămase de la Revelion. Surpriza delicioasă din farfurie
Cum se prepară
Resturi uscate de cozonac, pandişpan, şi/sau chec se dau prin maşina ca pesmetul Se fierbe un sirop din zahăr, apă, vanilie, potrivit reteteistorice.ro. Când siropul s-a răcit, se adaugă un păhărel de rom, pesmetul, cacaua. Se amestecă bine.
Se adaugă untul frecat spumă şi nucile pisate Se amestecă bine toată compoziţia (trebuie să obţinem o compoziţie cam ca o mămăliguţă). Se lasă la rece în frigider aproximativ 12 ore până se întăreşte bine.
Din pasta obţinută, se ia câte o bucată cu o lingură şi apoi, în mână, se formează cartoful care se dă prin cacao. Cartofii se înţeapă cu mici bucăţele de nuci, asemănătoare ochilor de cartofi încolţiţi. Cartofii se păstrează la frigider (altfel se înmoaie).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu