Cartofii umpluți cu carne și cașcaval au un gust de neuitat și vor fi de placul întregii familii.
De fapt, acest fel de mâncare îți va face cina mai interesantă și mai delicioasă. Nimeni nu va putea rezista acestui fel de mâncare.
Așadar, dacă nu știi ce să pregătești pentru cină, te sfătuim să nu ratezi această rețetă. Rețeta este ușoară și o vei face rapid, cu un efort minim.
Nu arunca niciodată apa în care a fiert varza. Vei fi surprins să afli ce poți face cu ea
Timpul de pregătire - 20 de minute, timpul de gătire - 30 de minute, timpul total - 50 de minute, porții - 6, calorii - 220 per porție.
Ingredientele de care ai nevoie:
5 cartofi,
450 grame de de carne slabă tocată,
100 grame de cașcaval,
30 grame de unt,
3 crenguțe de mărar,
2 roșii tăiate cubulețe,
1 ceapă tocată,
1 cățel de usturoi tocat,
½ ardei gras tăiat cubulețe,
½ linguriță de boia,
½ linguriță de sare,
piper negru după gust,
un strop de ulei de măsline.
În primul rând, cartofii se curăță de coajă, se taie bucățele și se pun la fiert într-o cratiță cu apă și sare.
Între timp, toarnă un strop de ulei într-o tigaie. Adaugă ceapa tocată și ardeiul tăiat cubulețe. Sotează legumele, apoi adaugă carnea tocată. Amestecă bine. Condimentează cu sare și piper și gătește 3-5 minute la foc mediu.
De ce aluatul cu drojdie nu crește: gospodinele cu experiență au dezvăluit principalele greșeli
Acum, adaugă roșiile tăiate cubulețe și usturoiul tocat. Amestecă bine și stinge aragazul.
Scurge cartofii într-un bol și zdrobește-i. Adaugă în piureul de cartofi untul și mărarul tocat. Amestecă bine cu o spatulă.
După ce ai făcut acest lucru, unge-ți mâinile cu ulei și modelează mai multe bile din piureul de cartofi.
Acestea se pun pe o tavă ce copt, unsă cu ulei. Cu un pahar, fă câte o cavitate în centru fiecărei bile de piure. Umple aceste cavități cu câte o lingură din umplutura pregătită. La final, presoară cașcaval peste fiecare bilă de piure.
Tava se dă în cuptorul preîncălzit. Cartofii umpluți se coc, timp de 10 minute, la o temperatură de 200°C. La final, așteaptă câteva minute să se răcească, apoi servește cartofii umpluți cu carne și cașcaval pe masă. Sunt delicioși. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu