Cartofii franțuzești sunt întotdeauna delicioși și sățioși.
Pentru a prepara cartofi franțuzești delicioși aveți nevoie de următoarele ingrediente:
file de carne de porc sau piept de pui sau curcan - 500 grame,
sare - 1/2 linguriță,
piper negru - după gust,
cartofi - 1,2 kg,
sare - 1 linguriță,
piper negru - după gust,
brânză - 100 grame.
Tăiați fileul de carne în bucăți de 5-7 mm. Acum bate carnea cu un ciocan de bucătărie sau cu spatele unui cuțit mare. Sărați și pipărați carnea.
Luați o tigaie și turnați puțin ulei. După ce uleiul s-a încins, puneți carnea și prăjiți-o circa 40 de secunde pe fiecare parte.
Muștar de struguri. Rețeta fără zahăr a desertului sicilian, care miroase a toamnă
Tăiați 2 cepe în rondele prăjiți-le într-o tigaie până devin translucide. Cartofii curățați se taie felii. Adăugați sare și piper negru în cartofi și amestecați.
O tavă de copt se unge cu ulei, se adaugă jumătate din cartofi. Puneți apoi carnea prăjită și restul cartofilor.
Adăugați 150 ml de smântână și adăugați ceapa prăjită. Acoperiți vasul cu folie și dați-l la cuptor. Gătiți cartofii, sub folie, 30 de minute sau până când sunt gata. Îndepărtați folia și presărați deasupra 100 de grame de brânză, dată prin răzătoarea fină.
De ce ai nevoie de o strecurătoare atunci când prepari un pilaf? Sfatul gospodinelor iscusite
Dați din nou vasul cu cartofii la cuptor și mai gătiți-i încă 15 minute sau până când brânza devine aurie. Cartofii se servesc fierbinți pe masă. Poftă bună!
Chifteluțe din carne de vită și porc sunt deosebit de suculente și delicioase.
Există un număr mare de rețete pentru chiftelele. Vă oferim o rețetă italiană tradițională, care presupune coacerea chiftelelor la cuptor. Dacă vă plac chiftelele cu sos, le puteți fierbe câteva minute în sos de roșii cu condimentele preferate.
Ingrediente:
lapte - o jumătate de cană,
suc de lămâie - o jumătate de lingură,
pâine tăiată cubulețe - 100-150 grame,
ulei de măsline - 1 lingură,
ceapă - 1 bucată,
usturoi - 2 căței,
carne de vită tocată - 500 grame,
carne tocată de porc - 250 grame,
parmezan ras - 100 grame,
ouă - 2 bucăți,
pătrunjel, ardei iute, piper proaspăt măcinat, sare - după gust.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Amestecați laptele si sucul de lămâie într-un castron mic. După 5 minute, adăugați pâinea și lăsați-o să se înmoaie, apoi frământați-o puțin cu mâinile.
Se călește ceapa în ulei de măsline până se înmoaie, aproximativ 2-3 minute. Adăugați usturoiul și căliți-l timp de un minut.
Cea mai rapidă și sățioasă gustare: ai nevoie doar de patru ingrediente
Adăugați ceapa și usturoiul în bolul de pâine, împreună cu carnea de vită, porc, parmezan, ouăle, pătrunjelul, ardeiul și sarea. Amestecați cu mâinile. Amestecul trebuie să fie umed. Lăsați-l să stea câteva minute înainte de a începe să modelați chiftelele. Rulați aproximativ 16 chiftele.
Ungeți tigaia cu ulei de măsline. Prăjiți chiftelele la foc mare până se rumenesc pe toate părțile. Aproximativ 1-2 minute pe fiecare parte. Dacă chiftelele se lipesc de tigaie, lasă-le puțin timp înainte de a le întoarce
Cartofi cu usturoi în stil țărănesc: aromați, crocanți la exterior și moi la interior
De asemenea, aveți grijă atunci când întoarceți chiftelele, deoarece sunt destul de fragile. Așezați, apoi, chiftelele pe o foaie de copt și dați-le în cuptor pentru 10 minute. Poftă bună!
Este foarte simplu să prepari castraveți crocanți cu ketchup pentru iarnă.
Ingrediente:
castraveți 2 kilograme,
8 crenguțe de mărar,
cinci căței de usturoi,
frunze de hrean - după gust,
frunze de dafin - după gust,
boabe de piper negru - după gust.
Ingrediente pentru marinată:
1 litru de apă,
1 lingură de oțet,
1 lingură de zahăr,
2 linguri de sare,
200 grame de ketchup picant.
Mai întâi, spălați, uscați și sterilizați borcanele. Vă sugerăm să folosiți borcane de câte 500 de grame, astfel încât castraveții să fie consumați în câteva zile și să nu stea deschiși mult timp.
Cartofii prăjiți nu se vor mai lipi de tigaie: trucul știut doar de bucătarii cu experiență
Pe fundul borcanelor se așează, pe rând, frunzele de hrean, mărarul, usturoiul, frunzele de dafin și piperul negru. Desigur, frunzele de hrean și mărar trebuie spălate, iar usturoiul trebuie curățat. Puteți adăuga și cuișoare întregi. Apoi puneți și castraveții spălați în borcane.
Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat
Pentru marinată, se amestecă toate ingredientele și se fierb. Marinata făcută din cantitățile de mai sus este suficientă pentru 5 litri. Marinata fierbinte se toarnă peste castraveți. Borcanele se închid cu capace, se învelesc și se lasă să se răcească cel puțin o zi. Apoi depozitați borcanele într-un loc răcoros. Castraveții cu ketchup sunt foarte crocanți și picanți. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu