Cartofii au ocupat de mult un loc special în viața noastră culinară. Există zeci de rețete cu care putem prepara cartofi gustoși și ușori!
Deci, avem nevoie de:
cartofi - 1 kg,
mărar - o legătură,
sare și piper după gust,
ulei - două linguri,
usturoi - o căpățână,
o lingură de făină albă,
cașcaval ras - 150 de grame.
Cartofii curățați trebuie așezați într-un singur strat într-un vas de copt, uns cu ulei. Tocați mărunt usturoiul și mărarul.
Smântâna se pune într-un bol, se adaugă sarea, piperul, usturoiul și mărarul. Amestecați. Ulterior, mai adaugați în smântână o lingură de făină pentru densitate. Sosul se pune peste cartofi. Vasul se dă în cuptor pentru 30 de minute, la 180 de grade.
Supă de ciuperci cu sos de roșii: consistentă, simplă și fără carne
Cu puțin timp înainte de a-i scoate din cuptor, adăugați peste cartofi cașcaval ras. Serviți cartofii pe masă. Sunt delicioși, iar rețeta este ieftină și accesibilă pentru absolut toată lumea. Poftă bună!
Toată lumea iubește această omletă, preparată cu multe legume. Azi vă prezentăm rețeta de frittata sau omletă italiană ușoară, umplută cu legume și brânză.
Pentru ca organismul să primească vitamine utile încă de dimineață, îți oferim rețeta unui mic dejun delicios. Se mai numește și frittata sau omletă italiană ușoară, umplută cu legume și brânză.
O astfel de omletă este iubită atât de copii, cât și de adulți.
Vei avea nevoie:
ouă - 2 bucăți,
lapte - 50 ml,
roșii cherry - 5 bucăți,
ardei gras - 1 bucată,
dovlecel - 1 bucată,
mozzarella - 100 grame,
verdeaţă, sare și piper după gust,
Bateți ouăle cu laptele, sarea și piperul. Se spală și se toacă verdeața. Dovlecelul și ardeiul gras se taie cubulețe mici. Roșiile se taie în jumătăți. Legumele se amestecă cu ouăle și laptele.
Brânza mozzarella se dă printr-o răzătoare grosieră.
Se încinge o tigaie cu puțin ulei și se toarnă amestecul de ouă și legume. Frittata se prăjește 2 minute până se formează o crustă. Acoperiți cu un capac și prăjiți încă 3 minute. Transferați omleta italiană pe o farfurie, decorați-o cu mozzarella rasă și adăugați verdeața preferată. Poftă bună!
Uneori ne aflăm în situația când musafirii bat la ușă, iar în frigider nu avem nimic gata preparat.
Rețeta pe care o prezentăm mai jos vă permite să pregătiți un preparat foarte rafinat cu produsele din frigider. Această rețetă, pe bază de cartofi, este atât de gustoasă, încât vei dori să o faci mai des. Vorbim despre sufleul de cartofi.
Ingredientele necesare:
5 cartofi de mărime medie;
100 grame de șuncă fiartă,
70 grame de cașcaval,
130 grame de mozzarella,
3 ouă,
sare după gust,
sos bechamel;
parmezan ras după gust;
unt după gust.
Cartofii se spală, se curăță de coajă, se taie bucăți și se pun la fiert într-o cratiță cu apă rece și sare. Lăsați-i la fiert aproximativ 40 de minute. În acest moment, începeți să tăiați șunca, mozzarella și cașcavalul în cuburi.
Cartofii fierți se scot din apă și se zdrobesc cu o furculiță, până obțineți o consistență omogenă. Gălbenușurile se separă de albușuri. Gălbenușurile se pun în piureul de cartofi, împreună cu sosul de bechamel. Se amestecă energic până se obține o masă omogenă.
Combină ouăle cu câțiva biscuiți, iar rezultatul te va surprinde
Albușurile se bat spumă cu telul electric. Nu uitați să adăugați și un praf de sare. Se amestecă bine cu o spatulă, se adaugă șunca și cașcavalul. Combinați apoi compoziția de albușuri cu cea de cartofi în timp ce continuați să amestecați.
O tavă de copt se unge unt și se pune amestecul obținut. Setați cuptorul static preîncălzindu-l la 180 de grade. Cartofii se coc 50 de minute până se formează o crustă. La sfârșitul gătitului, stropiți suprafața cu parmezan ras fin. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu