Cartofii la cuptor cu cimbru și cremă de usturoi sunt o adevărată plăcere. Îți vor încânta papilele gustative! Iată cum se prepară.
Publicitate
Ingrediente
- cartofi 8-10 buc
- ulei de măsline
- cimbru
- sare
- usturoi 2-3 căţei
- iaurt gras 350 g
- pătrunjel verde
- zeamă de lămâie 1-2 linguri
Vezi și: Cartofi cu șuncă la cuptor. Nu există ceva mai delicios!
Cum se prepară
Curăţaţi cartofii şi tăiaţi rondele de 1 cm grosime ca în imaginea de mai jos. Puneţi hârtie de copt în tavă de cuptor şi aşezaţi feliile una lângă alta, scrie delicatese.net. Stropiţi cu ulei de măsline cartofii. Puneţi apoi sare şi cimbru uscat. Întoarceţi feliile de cartofi pe partea cealaltă. Stropiţi cu ulei şi condimentaţi cu sare şi cimbru. Băgaţi 30 minute la cuptorul preîncălzit la 200 de grade .
Scoateţi tava şi întoarceţi feliile pe partea cealaltă. Mai băgaţi la cuptor încă 5-10 minute până se rumenenesc frumos. Într-un castron amestecaţi usturoiul zdrobit cu sare şi ulei de măsline. Folosiţi aproximativ 2-3 linguri de ulei. Când devine ca o pastă albă adăugaţi zeamă de lămâie, iaurtul şi pătrunjelul tocat mărunt. Amestecaţi până devine omogen.
Vezi și: Cum bați RAPID albușurile spumă. Ai nevoie de un ingredient banal. Totul este gata într-un minut!
Cei de la "Delicatese" au explicat rețeta pas cu pas:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu