Vrei o rețetă ușoară și rapid de făcut? Cartofii la cuptor cu ierburi aromatice sunt fix ce căutai. Iată cum se prepară...
Ingrediente
- 500 g cartofi
- 2 linguri unt topit sau ulei de măsline
- sare și piper după gust
- arome, la alegere: praf de ceapă, usturoi deshidratat, rozmarin, cimbru, oregano, pătrunjel, boia, mărar, tarhon etc.
Cum se prepară
Preîncălzește cuptorul la temperatură mare. Spală și taie cartofii ca pentru prăjit. Într-o tavă care nu lipește (poți pune dedesubt și o hârtie de copt), toarnă uleiul de măsline sau untul topit. Toarnă peste și aromele alese, potrivit retete.unica.ro. Adaugă cartofii tăiați peste și amestecă bine cu mâinile, să se îmbrace în uleiul aromatizat. Dă la cuptor până când se pătrund și se rumenesc. Întoarce-i cu un clește, din când în când, pe partea cealaltă, ca să se rumenească uniform.
BONUS: Cartofi cu ciuperci și ceapă. Rețeta de post rapidă
Ingrediente
- 400 g de cartofi
- 1/2 de ceapă
- 80 g de ciuperci proaspete
- 2 linguri ulei de floarea soarelui (sau ulei de măsline)
- 2 căței de usturoi
- mărar
- sare
- piper negru măcinat
Cum se prepară
Spălați cartofii cu ajutorul unei perii. Ștergeți-i cu ajutorul unui prosop. Înfigeți fiecare cartof de două ori, cu ajutorul unei furculițe. Așezați cartofii într-o formă termorezistentă. Acoperiți forma cu un capac sau cu o farfurie și dați-o la cuptorul cu microunde, la putere moderată, pentru 5-10 minute, potrivit bucatarul.eu. Coaceți cartofii până vor fi gata.
Curățați și tocați ceapa. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, până se va rumeni ușor. Spălați ciupercile și uscați-le pe un prosop de hârtie. Tăiați-le felii subțiri. Adăugați ciupercile în tigaia cu ceapă. Potriviți cu sare și piper negru după gust. Amestecați și prăjiți până ciupercile vor fi gata. Curățați și tocați usturoiul. Spălați și tocați mărarul. Amestecați usturoiul cu mărarul.
Luați tigaia de pe foc și adăugați pasta de usturoi cu mărar. Amestecați. Scoateți cartofii din cuptor și tăiați-i în jumătate. Păstrați o distanță de aproximativ 1 cm de la bază. Cu ajutorul unei furculițe, pisați puțin miezul de cartof și așezați umplutura. Stropiți cu puțin ulei vegetal și decorați cu ciuperci. Presărați cu mărar tocat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu