Cartofi la cuptor cu parmezan și usturoi. Cea mai bună rețetă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (kei photo)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (kei photo)

Vrei o rețetă rapidă și delicioasă? Poți încerca acești cartofi gustoși la cuptor.

Ingrediente

900 g cartofi albi, tăiaţi în două sau în patru
3 linguri ulei de măsline
1 lingură ierburi aromatice tocate (rozmarin şi cimbru)
1 linguriţă sare grunjoasă
1 linguriţă usturoi pudră
35 g parmezan ras

Cum se prepară

Preîncălzeşti cuptorul la foc potrivit. Combini într-un bol mic ierburile aromatice, sarea, usturoiul şi parmezanul, apoi dai deoparte amestecul. Aşezi cartofii tăiaţi într-un bol mare şi îi stropeşti cu ulei de măsline, scre clickpoftabuna.ro. Îi amesteci bine, ca să se acopere. Presari amestecul de condimente şi mai amesteci o dată cartofii, ca să fie complet acoperiţi. Îi aşezi într-o tavă de copt nu foarte adâncă, iar dacă ţi-au mai rămas condimente în bolul mic, le pui acum. Dai tava la cuptor 20-30 de minute, în funcţie de cât de mari sunt cartofii, până când aceştia se înmoaie. Serveşti imediat cei mai buni cartofi la cuptor, ca garnitură.

Vezi și: Cartofi înăbușiți cu usturoi și cimbru. Cea mai bună rețetă de post

Plăcintă cu gem, la tigaie. Rețeta de mic dejun de post

BONUS: Prăjitură suedeză cu mere

Ingrediente

- 60 gr stafide
- 3 linguri rom
- 120 gr unt
- 60 gr zahăr
- 8 gr zahăr vanilat
- 2 buc ouă
- 100 gr migdale
- 1 buc lămâi
- 0.5 linguriţă scorţişoară măcinată
- 6 buc mere

Cum se prepară

Se înmoaie stafidele în rom (sau în coniac cu esenţă de rom). Albuşurile se bat spumă şi se lasă deoparte. Se mixează bine untul moale cu zahărul şi zahărul vanilat, apoi se adaugă gălbenuşurile, migdalele măcinate, coaja rasă de la o jumătate de lămâie şi scorţişoara, apoi albuşurile bătute spumă, scrie gatesc.ro.

Merele se curăţă de coajă, se taie în felii şi se stropesc cu zeama de la o jumătate de lămâie. Se unge forma termorezistentă cu unt şi se aşază feliile de mere în formă de evantai. Peste ele, se presară stafidele înmuiate în rom. Se pune deasupra compoziţia pregătită şi se coace la cuptorul încins la 180°C pentru 25-30 de minute sau până când se rumeneşte.

Vezi și: Cea mai bună prăjitură de post. Ai nevoie de făină, ulei, 4 mere și câteva ingrediente simple

Negresă de post. Rețeta este foarte simplă, dar prăjitura are același gust delicios

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel