Cartofii la cuptor cu unt, usturoi și cașcaval sunt extrem de gustoși și ușor de preparat. Iată rețeta.
Ingrediente
- 8-9 cartofi
- 100 gr de unt
- 2 linguri de smântână fermentată
- 70 gr de cașcaval
- 4 căței de usturoi
- 1/3 linguriță de sare
- ½ legătură de pătrunjel
Vezi și: CARTOFI înăbușiți cu USTUROI și cimbru. Gustarea delicioasă și rapidă
Cum se prepară
Curățați cartofii de coajă, adăugați sare, turnați apă și îi fierbeți, până sunt gata. Pregătiți sosul. Dați cașcavalul prin răzătoarea mică. Tocați verdeața. În untul moale, adăugați usturoiul dat prin presă, cașcavalul, pătrunjelul, sarea și smântâna, potrivit retete-usoare.info. Amestecați bine toate ingredientele.
Tăiați cartofii jumătăți. Ungeți forma de copt cu unt și așezați cartofii. Peste ei, adăugați compoziția de unt, cașcaval și usturoi. Dați forma la cuptorul preâncălzit până la 220°C pentru 20-25 de minute, până cartofii se rumenesc ușor.
Untul cu usturoi le oferă cartofilor un gust deosebit. Vă recomandăm cu înceredere această rețetă, iar familia cu siguranță va aprecia rezultatul.
Vezi și: Ce să pui în CAFEA pentru o AROMĂ INTENSĂ. Substanțele dăunatoare vor fi înlăturate
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News