Cartofi natur cu unt și pătrunjel verde. Rețeta foarte ușoară

Sursa foto: Facebook Georgi Bianca
Sursa foto: Facebook Georgi Bianca

Cartofii natur pot fi mâncați ca atare sau pot servi drept garnitură lângă anumite preparate. Iată cum se prepară...

Ingrediente

- 1 kg de cartofi
- o linguriţă de sare
- 50 g de unt sau 3-4 linguri de ulei
- jumătate de legătură de pătrunjel verde (poate fi înlocuit cu mărar verde)

Cum se prepară

Cartofii se taie cubuleţe cam de 2 cm. În cazul în care folosiţi cartofi noi, aproximativ de mărimea unei nuci, îi puteţi lăsa întregi. Punem cartofii la fiert şi adăugăm apă, cât să acopere cartofii. Apoi, se adăuga o linguriţă rasă de sare, scrie pofta-buna.com. Dacă se adaugă sare de la început, cartofii vor fi mult mai gustoşi. Punem cartofii la fiert, iar în momentul în care aceştia fac spumă, aceasta trebuie adunată.

La 20 de minute după ce cartofii dau în clocot, probăm un cartof şi vedem dacă sunt gata - se înţeapă cu o furculiţă. Trebuie să fie fierţi şi în interior. Când sunt gata, scoatem cartofii din apă şi îi scurgem foarte bine. Pe cartofii fierbinţi vom pune untul tăiat feliuţe, iar pentru cei care ţin post, turnaţi puţin  ulei. Apoi presaram pătrunjelul şi lăsam cartofii 10 minute, pentru ca untul să se topească.

Vezi și: Tăiței de casă. Rețeta cu ou

Pastă de pește, rețeta. Iese fină și delicioasă, potrivită pentru aperitive

BONUS: Cartofi cu ciuperci și ceapă. Rețeta de post rapidă

Ingrediente

- 400 g de cartofi

- 1/2 de ceapă

- 80 g de ciuperci proaspete

- 2 linguri ulei de floarea soarelui (sau ulei de măsline)

- 2 căței de usturoi

- mărar

- sare

- piper negru măcinat

Vezi și: Cum se face coliva. Rețeta clasică

Cum se prepară

Spălați cartofii cu ajutorul unei perii. Ștergeți-i cu ajutorul unui prosop. Înfigeți fiecare cartof de două ori, cu ajutorul unei furculițe. Așezați cartofii într-o formă termorezistentă. Acoperiți forma cu un capac sau cu o farfurie și dați-o la cuptorul cu microunde, la putere moderată, pentru 5-10 minute, potrivit bucatarul.eu. Coaceți cartofii până vor fi gata.

Curățați și tocați ceapa. Prăjiți-o într-o tigaie cu ulei încins, până se va rumeni ușor. Spălați ciupercile și uscați-le pe un prosop de hârtie. Tăiați-le felii subțiri. Adăugați ciupercile în tigaia cu ceapă. Potriviți cu sare și piper negru după gust. Amestecați și prăjiți până ciupercile vor fi gata. Curățați și tocați usturoiul. Spălați și tocați mărarul. Amestecați usturoiul cu mărarul.

Luați tigaia de pe foc și adăugați pasta de usturoi cu mărar. Amestecați. Scoateți cartofii din cuptor și tăiați-i în jumătate. Păstrați o distanță de aproximativ 1 cm de la bază. Cu ajutorul unei furculițe, pisați puțin miezul de cartof și așezați umplutura. Stropiți cu puțin ulei vegetal și decorați cu ciuperci. Presărați cu mărar tocat.

Vezi și: Cum faci cele mai simple clătite. Ai nevoie de doar 2 ingrediente. Ies pufoase și delicioase!

Cornulețe fragede cu untură și smântână, ca la mama acasă: Rețeta

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel