Cartofii tineri sunt delicioși chiar dacă sunt doar fierți.
Dar le putem îmbogăți gustul cu multă verdeață, usturoi aromat și smântână catifelată.
Ingrediente:
1 kg cartofi noi,
250 grame de smântână,
50 grame de unt,
3 căței de usturoi,
mărar și sare - după gust.
Spălați cartofii tineri și îndepărtați-le coaja. Cartofii curățați se pun într-o oală cu apă. Se sărează și se fierb, sub un capac, la foc mediu, până devin moi.
Scurgeți cartofii fierți și uscați-i puțin, ținând tigaia, fără capac, la foc mic, aproximativ 30-45 de secunde.
Tortilla cu brânză și piept de pui: un mic dejun delicios și consistent, gata în șapte minute
Topiți untul într-o tigaie, puneți cartofii și prăjiți-i la foc mediu până se rumenesc. Tocați mărarul și usturoiul, combinați-i cu smântână, sărați puțin și amestecați bine.
Sosul de smântână și usturoi se toarnă peste cartofi, se amestecă ușor și se fierb la foc mic timp de cel mult 5 minute.
Salata de legume, gata în 5 minute: foarte gustoasă și sănătoasă
Cartofii noi în sos de smântână cu ierburi și usturoi pot fi serviți ca și garnitură pentru carne sau pește sau ca preparat independent.
Vă prezentăm o rețetă originală din cartofi. Cu siguranță, o să vă placă și o veți include în caietul vostru de rețete.
Secretul acestei rețete este sosul aromat, care pătrunde adânc în fiecare cartof și formează o crustă crocantă nu doar la suprafață, ci și în interior.
Ingrediente:
cartofi - 700 grame,
unt sărat - 2 linguri,
ulei de măsline - 1 lingură,
condimentele la alegere: vă sugerăm un amestec de rozmarin, pătrunjel și piper negru.
usturoi - 2 căței (poate fi înlocuit cu pudră de usturoi).
Preîncălziți cuptorul la 200 de grade. Cartofii spălați bine se pun la fiert în coajă în apă cu sare. Gătiți aproximativ 20 de minute, până când cartofii se înmoaie. După 20 de minute scoateți cartofii din oală. Zdrobiți ușor fiecare cartof cu o furculiță și lăsați-i 10 minute să se usuce.
Clătite marocane: un deliciu culinar, cu un parfum delicat de miere și unt
Amestecați untul topit, uleiul de măsline, sarea, usturoiul și condimentele. Puneți cartofii zdrobiți pe o tava de copt, unsă cu puțin ulei. Cu o perie de silicon, ungeți fiecare cartof cu sosul preparat. Lăsați cartofii să stea aproximativ 10 minute pentru a absorbi sosul.
Cartofii se coc, timp de 40-60 de minute, până devin aurii și super crocanți. Înainte de servire, cartofii pot fi stropiți cu mărar tocat sau alte verdețuri, după gust. Poftă bună!
Cartofii noi sunt mai bogați în nutrienți și vitamine, dar și substanțe care ne energizează. Coaja de cartofi protejează inima și sistemul vascular
Coaja cartofilor conține peste 50 de fitonutrienți cu efecte diverse asupra sănătății. O bună parte dintre aceștia sunt flavonoide, care protejează sistemul cardiovascular și inima. Vitaminele din complexul B, pe care coaja de cartofi o conține, protejează pereții arterelor și scad tensiunea arterială.
Amestecați ceapa cu făina pentru un rezultat excelent: un aperitiv cu care îți vei cuceri musafirii
De obicei, cartofii sunt consumaţi prăjiţi sau cu diverse sosuri grele şi brânză. Renunţă la acest stil de alimentaţie, în favoarea legumelor în stare fiartă sau coaptă. Pentru a te bucura de toate beneficiile şi vitaminele cartofilor noi, consumă-i fierţi sau copţi. Evită să îi consumi cu multă sare sau cu sosuri grele, din smântână sau unt. Combină-i cu ulei de măsline şi salate simple din legume proaspete.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu