Cartofi noi la ceaun, cu mărar și usturoi. Rețeta senzațională de sezon

Sursa foto colaj: Facebook Costy Pascal; Pixabay
Sursa foto colaj: Facebook Costy Pascal; Pixabay

Cartofi noi la ceaun, cu mărar și usturoi? Sigur că da! Sunt absolut delicioși și se prepară foarte ușor. Gustul este demențial!

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente

1 kg cartofi noi
1 fir usturoi verde
câteva fire mărar
ulei pentru prăjit
sare după gust

Cum se prepară

Alegem cartofii cei mai mici şi îi spălăm bine de pământ. Nu îi curăţaţi de coajă! Punem uleiul în ceaun şi apoi punem cartofii. Când cartofii devin aurii, adăugăm usturoiul tocat mărunt şi îl lăsăm doar atât cât să îşi elibereze aromele, potrivit caietulcuretete.com.  Nu îl lăsaţi să se ardă fiindcă nu va mai avea gust bun. Scoatem cartofii într-un bol şi adăugăm sarea şi mărarul tocat mărunt. Îi vom servi imediat.

Vezi și: Prăjitura "Arabica", un desert fin pentru ocazii. Cum se prepară: Rețeta

BONUS: Cum faci cartofi wedges

Ingrediente

 5 cartofi
 3 linguri ulei
 1 lingură usturoi pudră
 1 lingură boia de ardei (dulce sau picantă, după gust)
 sare
 piper

Cum se prepară cartofii wedges

Curăță cartofii de coajă și spală-i. Dacă sunt cartofi noi, îi poți lăsa cu tot cu coajă. Cartofii cu coajă au în plus, un conținut semnificativ de potasiu și sunt considerați mai sănătoși, potrivit retete.unica.ro. Taie cartofii în felii egale, de grosimea degetului mare și pune-i într-un recipient mai adânc. Adaugă în bol uleiul vegetal, amestecând bine.

Separat, amestecă piperul, pudra de usturoi și boiaua. Presară condimentele în bol, peste cartofi și amestecă din nou. Pune cartofii wedges într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, dar să nu fie suprapuși. Opțional, poți presăra puțin rozmarin uscat, pentru o aromă deosebită. Dă tava la cuptorul preîncălzit, la 220 de grade. Lasă-i jumătate de oră și apoi întoarce cartofii wedges pe partea cealaltă.

După ce îi scoți, adaugi sare, piper și, dacă vrei, parmezan ras. Așa obții cei mai buni cartofi wedges de casă, la cuptor. Desigur, îi poți prăji și în ulei, dacă preferi așa. Poți să-i mănânci simpli, cu salată de cridutăți  sau cu sos de brânză, cu ketchup, sos guacamole  sau chiar humus.

Vezi și: Prăjitura "Două căni". Desertul rapid și simplu: Se amestecă toate ingredientele

Prăjitura Tosca, un desert special. Până și cei mai pretențioși o vor adora!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel