Avantajul acestui fel de mâncare este că nu trebuie să curățați de coajă cartofii.
Această rețetă este simplă și convenabilă și, de asemenea, nu necesită mult timp. Cartofii la cuptor sunt mult mai sănătoși decât cei prăjiți.
Cartofii vor fi gustoși, impregnați cu aroma de condimente și cu o crustă aurie și apetisantă.
Ingrediente:
cartofi - 1 kg,
ulei vegetal - 4 linguri,
usturoi granulat - 1 linguriță,
boia dulce măcinată - 1 linguriță,
Ierburi de Provence - 1 linguriță,
piper negru măcinat - 0,5 linguriță,
sare după gust.
Cartofii, spălați bine și necurățați de coajă, se taie în felii egale. Se presară cu usturoi, boia de ardei, piper, condimente, sare.
Adăugați ulei vegetal și amestecați bine. Uleiul și condimentele trebuie distribuite uniform pe suprafața cartofilor. Aranjați cartofii într-un singur rând pe tava de copt.
Cartofii se coc în cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute, până se rumenesc. Servește cartofii copți fierbinți, imediat după gătire.
Prăjitura cremoasă din orez și ricotta. O felie are doar 180 de calorii
Cartofii pot fi serviți pe masă cu diverse sosuri. Folosește condimentele după gustul tău. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News