Cartofii prăjiți sunt întotdeauna o idee bună. Fie că este vorba despre o cină în familie, o petrecere cu amicii sau un picnic, această gustare este întotdeauna apreciată.
Dacă v-ați săturat de cartofii prăjiți în stil clasic, pregătiți o variantă indiană interesantă a preparatului. Cartofii vor avea o crustă și mai crocantă și un gust plăcut picant datorită condimentelor folosite.
Puteți servi cartofi prăjiți cu diferite sosuri, cum ar fi iaurt cu usturoi și castraveți sau ketchup picant de casă.
Ingrediente:
cartof - 2 bucăți,
amidon de porumb - 2 linguri,
sare - 1 lingură,
mentă uscată - 1 linguriță,
piper negru - 1/4 linguriță,
pudră de chili - 1/4 linguriță,
acid citric - 1/8 linguriță,
ulei - 200 grame.
Spălați cartofii și tăiați-i cubulețe. Sărați cartofii și lăsați-i deoparte 10 minute. Ulterior, scurgeți apa și uscați cartofii.
Orez cu nucă de cocos și migdale pentru o cină specială
Amestecați amidonul de porumb, sarea, pudra de mentă, acidul citric, piperul negru și pudra de chili. Presărați amestecul de condimente peste cartofi și amestecați bine.
Ouă cu usturoi, o rețetă fantastic de bună din Orientul Mijlociu
Încingeți uleiul într-o tigaie la foc mediu. Tava trebuie să aibă cel puțin 2-3 cm de ulei. Pentru a testa gradul de pregătire al uleiului, puneți pur și simplu un praf de sare. Sarea ar trebui să sfârâie.
Prăjiți cartofii până devin maro auriu, întorcându-i de mai multe ori în timpul prăjirii.
Cât timp se ține o frunză de dafin în supă? Ține minte regula, ca să nu te otrăvești
Scoateți cartofii prăjiți din ulei și puneți-i pe un prosop de hârtie. Serviți preparatul fierbinte. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu