Cartofi prăjiți cu sos de brânză în stil mexican. Ingrediente puține, la fel de puțină răbdare și poftă mare

Foto Pexels
Foto Pexels

Ați încercat vreodată cartofi prăjiți cu sos de brânză în stil mexican?

Ingrediente


Pentru sosul de brânză

50 g unt 

1 linguriță făină

200 ml lapte

1 linguriță sare de mare

100 g brânză cheddar

Pentru cartofi

500 g cartofi

ulei pentru prăjit

salam/ cârnați de casă prăjiți / bacon  (la alegere)

ardei picant  

Mod de preparare


Topim untul la foc mic, într-o crăticioară. Între timp facem cartofii prăjiți.

Adăugăm făină sau amidon. După ce luăm de pe foc, turnăm și laptele. Amestecăm bine. Adăugăm sarea.

Adăugăm brânza Cheddar răzuită și continuăm să amestecăm la foc mic, până se topește toată brânză și avem textura unui sos. Dacă vi se pare prea gros, mai adăugați puțin lapte.

Când sunt gata cartofii, îi punem într-o farfurie, turnăm sosul de brânză deasupra, notează bucatarianoastra.ro. Nu în ultimul rând, presăram bucățelele de salam/cârnat/bacon prăjit și rondele de ardei iute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel