Ați încercat vreodată cartofi prăjiți cu sos de brânză în stil mexican?
Pentru sosul de brânză
50 g unt
1 linguriță făină
200 ml lapte
1 linguriță sare de mare
100 g brânză cheddar
Pentru cartofi
500 g cartofi
ulei pentru prăjit
salam/ cârnați de casă prăjiți / bacon (la alegere)
ardei picant
Topim untul la foc mic, într-o crăticioară. Între timp facem cartofii prăjiți.
Adăugăm făină sau amidon. După ce luăm de pe foc, turnăm și laptele. Amestecăm bine. Adăugăm sarea.
Adăugăm brânza Cheddar răzuită și continuăm să amestecăm la foc mic, până se topește toată brânză și avem textura unui sos. Dacă vi se pare prea gros, mai adăugați puțin lapte.
Când sunt gata cartofii, îi punem într-o farfurie, turnăm sosul de brânză deasupra, notează bucatarianoastra.ro. Nu în ultimul rând, presăram bucățelele de salam/cârnat/bacon prăjit și rondele de ardei iute.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu