Cartofi prăjiți, fără nicio picătură de ulei: sunt delicioși și crocanți. Află secretul

Cartofi prăjiți, fără nicio picătură de ulei, sunt delicioși și crocanți. Află secretul. Sursa - Pexels
Cartofi prăjiți, fără nicio picătură de ulei, sunt delicioși și crocanți. Află secretul. Sursa - Pexels

Știm cu toții că delicioșii cartofi prăjiți sunt nocivi pentru sănătate. Dar știm și că există și alte modalități de a găti cartofi, care pot fi crocanți și fără a-i prăji în mult ulei.

 

 

Cum să faci chipsuri de cartofi delicioși fără ulei. Rețeta pe care o propunem azi vă  permite să faceți  cartofi crocanți, fără a folosi o picătură de ulei.


Alimentul care ne ajută să slăbim până la 2 kg pe săptămână: toată lumea îl are în cămară

Ingredientele de care ai nevoie pentru  această rețetă ușoară:

cartofi,

un albuș de ou,

sare și piper după gust,

hârtie de copt.

 

Cum se prepară cartofi prăjiți crocanți fără ulei 

 

Primul pas este să curățați cartofii și să îi tăiați felii.  Ideea este că trebuie să procedați ca și cum ați pregăti cartofi prăjiți clasici.

Puneți albușul într-un bol și adăugați un praf de sare și piper. Bateți  albușul până când obțineți o consistență spumoasă. Puteți folosi un tel de mână sau chiar un robot de bucătărie.

La ce putem folosi menta în afară de ceai: sos delicios pentru friptură și sirop aromat pentru prăjituri

 

Acum este momentul să înmuiați cartofii în albușul bătut spumă.  Se amestecă bine până când toți cartofii sunt bine impregnați de albuș.

Albușul previne lipirea cartofilor de hârtia de pergament. Acum luați o tavă de copt și puneți cartofii, la distanță unul de celălalt. Apoi, acoperiți toți cartofii cu  hârtie de copt.

Cuptorul trebuie preîncălzit la foc mediu. După zece minute scoateți tava și îndepărtați hârtia de pergament.

Cel mai bun mic dejun de vară: este bogat în vitamine, minerale, antioxidanți și fibre

Veți constata că cartofii prăjiți nu sunt impregnați cu albuș de ou, deoarece singura funcție a acestuia din urmă a fost să împiedice lipirea lor de hârtia de pergament.  În cel mai scurt timp vei pune pe masă cartofi prăjiți fără nicio picătură de ulei. 

 

Cartofi copți, în doar 7 minute, fără a porni cuptorul. Doar bucătarii cu experiență cunosc acest truc

 

Cartofii copți sunt atât de buni, dar este atât de plictisitor să-i prepari! Adesea nu ai chef să ții cuptorul aprins, timp de o oră sau chiar mai mult, mai ales odată cu sosirea verii. Dar bucătarii cu experiență folosesc un truc rapid și ușor.

Cartofi copți sau fierți te duc cu gândul la preparate de iarnă. Cu toate acestea, consumul de cartofi este deosebit de util și vara: acești tuberculi ne ajută la combaterea căldurii și a epuizării, datorită sărurilor minerale în care sunt bogați.

Clătite delicioase cu cartofi, dintr-un minim de ingrediente: fără ouă și fără făină

Cu toate acestea, majoritatea rețetelor necesită un timp de prepararea mai lung. Din fericire, există o modalitate de a evita acest lucru, obținând și trei avantaje:

- timpul de gătire se reduce de la o oră la 7 minute;

- casa se menține mai răcoroasă;

- economisești curent electric. 

Toate acestea sunt posibile datorită cuptorului cu microunde. De fapt, aparat electrocasnic versatil ajută și la reducerea consumului de curent electric.  Dar cum să folosești cuptorul cu microunde pentru a pregăti cartofi copți?

Amestecă morcovii cu făină. Vei obține cel mai delicios tort, pe care l-ai gustat vreodată

 

De obicei, când pregătim cartofi copți la cuptor, îi învelim în folie de aluminiu. Dacă decidem să folosim cuptorul cu microunde nu trebuie să-i înveliți în folie cu aluminiu: este periculos!

Ingrediente:

câte un cartof de persoană;

ulei;

sale și piper;

unt,

smântână sau brânză moale;

ierburi aromatice după gust.

 

Procedură: spălați cartofii, frecându-i bine cu o periuță de dinți sau cu partea aspră a buretelui. Uscați cartofii cu prosoape de hârtie și înțeapă-i de trei-patru ori cu o furculiță.

Asezonează fiecare cartof cu un strop de ulei și învelește-l cu hârtie de copt, Aranjați-le pe un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde și gătiți-i 7 minute la putere maximă.

Muștar de struguri: un sos uimitor pentru brânzeturi și friptură, pe care îl poți face acasă

Verificați dacă cartofii sunt fragezi folosind o scobitoare. Dacă scobitoarea nu pătrunde ușor în cartofi, mai lăsați-i încă 2 minute în cuptorul cu microunde. Cartofii copți sunt gata!

Puțini oameni cunosc aceste turc ingenios. La final, înainte de a servi cartofii pe masă, nu uitați să-i asezonați cu sare și piper. Apoi tăiați fiecare cartof vertical și pregătiți un amestec de ierburi aromatice. Oaspeții pot adăuga  bucăți de unt, smântână sau brânză moale în interiorul cartofilor, apoi pot asezona totul cu ierburi aromatice. Un adevărat răsfăț culinar!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel