Ieftini, simpli și foarte gustoși, cartofii prăjiți în stil grecesc se potrivesc bine cu preparatele din carne și pește, dar și cu diferite salate.
Publicitate
Acești cartofi sunt delicioși și se fac ușor. Și este imposibil să reziști acestui preparat culinar. Cartofii ușor rumeniți, ceapa, usturoiul, ardeiul, dovlecelul și conopida se coc în cuptor, apoi se servesc pe masă.
Ingrediente pentru 9 porții:
cartof - 800 grame,
ceapă - 1 bucată,
dovlecel - 1 bucată,
ardei roșu bulgăresc -1 bucată,
conopidă - 200 grame,
căței de usturoi - 2 bucăți,
sare și piper negru după gust,
ulei de floarea soarelui - 60 ml.
Cartofii curățați și spălați se taie în felii. Prăjește cartofii într-o tigaie încălzită cu puțin ulei până se rumenesc, circa 15 minute. Se condimentează cu sare, piper și se transferă într-o tavă de copt.
Conopida se desface în buchețele și se gătește în apă cu sare, timp de 7 minute. Conopida se trece printr-o strecurătoare și se pune peste cartofi.
Prăjitură din porumb și lapte condensat. Pregătește un desert popular mexican
Ceapa se curăță și se taie în jumătăți de rondele. Și dovlecelul spălat se taie în jumătăți de rondele. Ardeiul se taie fâșii.
Usturoiul tocat se prăjește în ulei timp de 1 minut. Adaugă ceapa, ardeiul, dovlecelul și prăjește-le, amestecând, timp de 10 minute. Transferă, apoi, legumele prăjite împreună cu uleiul în tava cu cartofi și conopidă.
Ciocolată neagră aduce beneficii neprețuite: iată cinci motive ca sa să o consumi
Pune tava în cuptor. Legumele se gătesc la 200°C circa 15 minute. Servește preparatul, decorat cu verdeață. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu