Rețeta de cartofi regali include file de pui, bogat în proteine, și brânză, bogată în calciu. Ingredientele se coc la cuptor, iar aroma lor îi va înnebuni pe vecini.
Ingredientele de care ai nevoie:
file de pui - 4 bucăți,
cartofi - 12 bucăți,
brânză - 500 de grame,
maioneză sau smântână - 150 de grame,
2 - cepe,
ulei vegetal - 2 linguri,
sare și piper după gust.
Se spală și se usucă fileul de pui, se curăță cartofii și ceapa. Ungeți o tavă de copt cu ulei și întindeți fileul de pui, care trebuie bătută pic înainte, ca să fie mai suculent. Se adaugă sare și piper după gust.
Ceapa se taie în rondele subțiri și pune deasupra pieptului de pui. Tăiați cartofii cubulețe și întindeți-i într-un strat uniform peste ceapă. Presărați brânză rasă deasupra cartofilor.
Urmează un strat de maioneză (sau smântână). Tava se dă în cuptorul preîncălzit la 180 de grade. Cartofii regali se coc o oră și jumătate până se rumenesc. Poftă bună!
Cuptorul permite să gătim mese mai sănătoase, deoarece echilibrul de vitamine și minerale din alimente nu este perturbat în timpul procesului de gătire. Căldura păstrează vitaminele A, B, C, D, E și K. Datorită acestui fapt, cuptorul este considerat unul dintre cele mai sănătoase și sigure dispozitive de gătit. La urma urmei, atunci când folosiți cuptorul, alimentele devin mai hrănitoare.
Vă prezentă o mâncare foarte consistentă, ușor de preparat din produse întotdeauna disponibile acasă.
Acest fel de mâncare se prepară foarte rapid, ușor și din produsele din cămară.
Ingrediente:
cartofi - 1 kg,
brânză tare - 100 grame,
verdeață proaspătă,
ouă - 2 bucăți,
sare - 0,5 linguriță.
smântână sau iaurt - 100 grame,
făină - 3-4 linguri.
Mai întâi, fierbeți cartofii și transformați-i într-un piure. Dați brânza prin răzătoarea mare și adăugați-o în bolul cu cartofi. Adăugați ierburi proaspete (mărar sau ceapă verde), sare și piper după gust și amestecați bine.
Fursecuri cu smântână și unt. O rețeta savuroasă, pentru care ai nevoie de un borcan de dulceață
Ouăle se pun într-un bol curat, se adaugă sare, smântână, faina și se amesteca cu telul. A venit momentul să combinați cele două compoziții, care trebuie amestecate bine. Lăsați ca aluatul de cartofi să se odihnească circa 15 minute.
Zahăr aromat cu lavandă: îl poți face ușor acasă și folosi la deserturile preferate
Ungeți-vă mâinile cu ulei și formați bile, apăsați puțin pentru a le aplatiza. Prăjiți chiftelele de cartofi în în ulei încins, pe ambele părți, până când apare o crustă aurie. Transferați chiftelele pe șervețele pentru a scurge excesul de ulei. Poftă bună!
Cartofii copți sunt atât de buni, dar este atât de plictisitor să-i prepari! Adesea nu ai chef să ții cuptorul aprins, timp de o oră sau chiar mai mult, mai ales odată cu sosirea verii. Dar bucătarii cu experiență folosesc un truc rapid și ușor.
Cartofi copți sau fierți te duc cu gândul la preparate de iarnă. Cu toate acestea, consumul de cartofi este deosebit de util și vara: acești tuberculi ne ajută la combaterea căldurii și a epuizării, datorită sărurilor minerale în care sunt bogați.
Clătite delicioase cu cartofi, dintr-un minim de ingrediente: fără ouă și fără făină
Cu toate acestea, majoritatea rețetelor necesită un timp de prepararea mai lung. Din fericire, există o modalitate de a evita acest lucru, obținând și trei avantaje:
- timpul de gătire se reduce de la o oră la 7 minute;
- casa se menține mai răcoroasă;
- economisești curent electric.
Toate acestea sunt posibile datorită cuptorului cu microunde. De fapt, aparat electrocasnic versatil ajută și la reducerea consumului de curent electric. Dar cum să folosești cuptorul cu microunde pentru a pregăti cartofi copți?
Amestecă morcovii cu făină. Vei obține cel mai delicios tort, pe care l-ai gustat vreodată
De obicei, când pregătim cartofi copți la cuptor, îi învelim în folie de aluminiu. Dacă decidem să folosim cuptorul cu microunde nu trebuie să-i înveliți în folie cu aluminiu: este periculos!
câte un cartof de persoană;
ulei;
sale și piper;
unt,
smântână sau brânză moale;
ierburi aromatice după gust.
Spălați cartofii, frecându-i bine cu o periuță de dinți sau cu partea aspră a buretelui. Uscați cartofii cu prosoape de hârtie și înțeapă-i de trei-patru ori cu o furculiță.
Asezonează fiecare cartof cu un strop de ulei și învelește-l cu hârtie de copt, Aranjați-le pe un vas potrivit pentru cuptorul cu microunde și gătiți-i 7 minute la putere maximă.
Muștar de struguri: un sos uimitor pentru brânzeturi și friptură, pe care îl poți face acasă
Verificați dacă cartofii sunt fragezi folosind o scobitoare. Dacă scobitoarea nu pătrunde ușor în cartofi, mai lăsați-i încă 2 minute în cuptorul cu microunde. Cartofii copți sunt gata!
Puțini oameni cunosc aceste turc ingenios. La final, înainte de a servi cartofii pe masă, nu uitați să-i asezonați cu sare și piper. Apoi tăiați fiecare cartof vertical și pregătiți un amestec de ierburi aromatice. Oaspeții pot adăuga bucăți de unt, smântână sau brânză moale în interiorul cartofilor, apoi pot asezona totul cu ierburi aromatice. Un adevărat răsfăț culinar!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News