Cartofii rustici, preparați după această rețetă, sunt fragezi la interior și crocanți la exterior.
Cartofii se servesc calzi, cu sosul preferat. Această mâncare este consistentă și poate fi servită ca și garnitură pentru pește sau friptură de carne.
Ingrediente necesare:
cartofi - 1 kg,
unt - 25 grame,
boia afumată - 1 linguriță,
sare după gust.
Curățați cartofii și tăiați-i pe lungime. Fierbeți cartofii în apă clocotită cu sare timp de 5 minute. După 5 minute, treceți cartofii printr-o strecurătoare.
Topiți untul în cuptorul cu microunde, adăugați boia de ardei și amestecați. Stropiți cartofii cu acest unt și amestecați atent, astfel încât toate feliile să fie unse.
Nutella falsă: fără ulei, unt și zahăr. Are doar 60 de calorii
Tapetați o tavă de copt cu hârtie pergament și puneți cartofii într-un singur strat.
Cartofii se coc la 250°C timp de 30 de minute. Amestecați cartofii, de câteva ori, cu o spatulă pentru ca stratul crocant să se formeze pe toate părțile.
Scoateți cartofii din cuptor și serviți-i imediat cât sunt crocanți pe exterior și fragezi pe interior. Poftă bună!
Vezi și:
Cartoful este o legumă versatilă, datorită gustului său plăcut și sățios. Bucătarii știu că aceste legume pot deveni o garnitură excelentă pentru orice aliment: chiftele, friptură de porc sau vită, carne de pui sau pește.
De asemenea, cartofii fierți sunt componenta principală a multor salate, inclusiv salata rusească și salata orientală, care sunt deosebit de populare în timpul sezonului rece.
Însă gospodinele sunt nemulțumite că trebuie să petreacă mult timp la bucătărie, așteptând cartofii să fiarbă. Prin urmare, multe gospodine își doresc să găsească o modalitate care să accelereze gătirea cartofilor.
Tartă cu migdale fără făină, un desert delicios, preparat în câteva minute
Puțini bucătari știu că un truc incredibil de simplu poate reduce semnificativ timpul fierbere a cartofilor. În acest caz, nu trebuie să efectuați acțiuni complexe.
Este suficient să introduceți un ingredient suplimentar în timpul gătirii. Este vorba despre unt.
Puneți o bucățică de unt în oala cu cartofi, imediat ce apa începe să fiarbă. Cartofii nu doar că vor fierbe mult mai repede, dar vor fi și mai gustoși.
Vezi si:
Această garnitură pe bază de dovleac și cartofi se face rapid și ușor. Acestă mâncare se gătește într-o tigaie! Aromatică și gustoasă, acest fel de mâncare este îmbogățit de oregano și de ceapa roșie, care îi adaugă o notă inconfundabilă.
Pentru ca legumele să se fie perfecte, trebuie prăjite sub capac. Nu uitați să le întoarceți-le din când în când pentru a le rumeni bine pe toate părțile.
Ingredientele și prepararea
dovleac - 500 grame,
cartofi - 6 bucăți,
oregano - după gust,
ceapă roșie - 1 bucată,
sare după gust,
ulei de măsline - două linguri.
Cartofii se spala, se usucă, se curăță de coajă, apoi se taie cubulețe. Puneți cubulețele de cartofi într-o strecurătoare, sub robinet, pentru a îndepărta excesul de amidon.
Dovleacul se curăță și se taie în cuburi. Ceapa se taie felii subțiri. Într-o tigaie antiaderentă mare și încăpătoare se toarnă un strop de ulei. Tigaia se pune pe aragaz și, când uleiul este încins, se pun toate legumele.
Trufe de cacao cu doar 35 de calorii: fără smântână și fără mascarpone
Sărați și distribuiți oregano. Dacă doriți un gust picant, adăugați puțină boia de ardei. Amestecați bine legumele. Puneți capacul și gătiți-le un sfert de oră. Verificați des legumele ca că nu se lipească și să se gătească uniform.
Dacă este necesar, puteți adăuga și două degete de apă. Opriți focul și serviți mâncarea pe masă. Este delicioasă. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu