Cartofi țărănești, rețetă. Cum se prepară. Cartofii țărănești sunt cea mai la îndemână variantă, atunci când nu ai timp de gătit și vrei să mănânci ceva rapid și delicios.
1 kg cartofi
1 ceapă mare (cca 150 gr)
1 linguriţă rasă piper (1/2 linguriţă dacă nu îi doriţi foarte picanţi)
2 linguriţe rase boia dulce
1 linguriţă sare
9 linguri ulei
Cartofi țărănești, rețetă. Cum se prepară. Se pun la fiert cartofii în coajă. Sunt fierţi când furculiţa intră uşor în ei. Se pot fierbe şi în oală cu presiune, vor fierbe mai repede. Se scurg de apă, se lasă la răcit şi se curăţă de coajă. Cartofii se taie cubuleţe mai mici, de aprox 1.5 - 2 cm.
Vezi și: Pui în sos de usturoi cu mămăliguță. Rețeta preferată a românilor
Cartofi țărănești, rețetă. Cum se prepară. Ceapa tocată mărunt se pune la prăjit în uleiul încins într-o tigaie largă. Când ceapa e moale se adaugă condimentele, se amestecă rapid. Nu lăsaţi condimentele la prăjit mult, fiindcă boiaua devine amară!
Cartofi țărănești, rețetă. Cum se prepară. Adăugaţi cartofii cubuleţe. Cu o lingură lată se amestecă uşor, mai mult întorcându-i de jos în sus ca să nu se strivească. Se verifică de sare şi se servesc decoraţi cu pătrunjel sau cu iaurt.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu