Cartofii de ciocolată, un desert pentru nostalgicii anilor '80.
- 600 g de biscuiți măcinați
- 200 g de nucă măcinată
- 200 g de zahăr, dacă biscuiții nu sunt prea dulci se pot pune 250 g de zahăr
- 6 linguri de cacao
- 200 g de unt
- esență de rom
- 400 ml de lapte.
Biscuiții și nucile se macină și se amestecă.
Untul se topește, cu atenție, să nu se ardă. Peste untul lichid se adaugă zahărul și se amestecă până acesta se topește, apoi se pun și cele șase linguri de cacao și se amestecă până la omogenizarea completă, iar peste compoziție se adaugă laptele și esența de rom.
Compoziția obținută se pune la fiert, pe foc mic, și se lasă să dea în clocot de 2-3 ori.
Din amestecul de biscuiți cu nucă se pun deoparte 2-3 linguri, pentru finisarea ”cartofilor”, iar restul de compoziție se pune peste compoziția lichidă obținută anterior.
Cu o spatulă se amestecă până la omogenizarea completă.
Aluatul obținut se lasă la răcit aproximativ o jumătate de oră, astfel încât să se poată forma cu ușurință cartofii de ciocolată pe care apoi îi tăvălim prin nuca și biscuiții păstrați în acest scop.
”Cartofii” se formează cu mâna umezită în puțină apă pentru a nu se lipi compoziția de ea.
Din cantitatea de ingrediente rezultă aproximativ 25 de ”cartofi”, de mărime medie.
Gustul acestei prăjituri este unul foarte cunoscut celor care au copilărit în anii '80.
Poftă bună!
Citește și: Negresa, desertul ideal și la dietă
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Roxana Neagu