Cartofii Dipping Strips de la McDonald's au peste 15 ingrediente. Vezi lista în rândurile de mai jos.
Cartofii Dipping Strips de la McDonald's sunt delicioși, dar știați câte ingrediente conțin? Sunt acei cartofi prăjiți aurii, condimentați din plin cu ceapă și piper negru, creați special pentru a-i savura alături de sosul preferat.
Conform McDonald's, ingredientele folosite sunt următoarele:
Cartofi, ulei vegetal (ulei de floarea soarelui, ulei de răpiță, în proporții variabile), amidon modificat, făină de porumb, făină de orez, sare, amidon, piper negru, praf de usturoi, arome, agenți de creștere (difosfat de sodiu, bicarbonat de sodiu), praf de ceapă, condimente, agenți de îngroșare gumă de xantan, dextroză
Ulei pentru prăjit [ulei vegetal (floarea soarelui, rapiță, în proporții variabile), antispumant E900)].
Aditiv alimentar cu rol de agent antiaglomerant şi agent antispumant, dar şi substanţă -suport pentru alţi aditivi. Este un polimer sintetic, utilizat în numeroase scopuri medicale, dar şi în alimente.
Doza zilnică maximă: 0,8 mg/kg corp
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,8 mg/kgcorp, doză infimă, ce poate fi foarte uşor de depăşit.
Doza maximă de includere: 10-110 mg/kg
Doza zilnică admisă pentru consumul umaneste de până la 0,8 mg/kgcorp, doză infimă, ce poate fi foarte uşor de depăşit.
Nu s-au semnalat efecte secundare la cantităţile din alimente, aditivul fiind considerat sigur.
Contraindicații: Nu
Acest aditiv nu este permis în alimentele destinate sugarilor şi copiilor mici.
Dacă vrei să ții Postul Crăciunului și, la finalul celor 40 de zile, să fii suplă și sănătoasă, află că nu ai voie să mănâncă cașcaval vegan, salam vegan, pate vegan și alte alimente care le imită pe cele de origine animală.
Carmen Brumă a făcut, în cartea ei „Suplă și sănătoasă în post”, lista de cumpărături necesară pentru această perioadă:
„1. LEGUME PROASPETE (in functie de sezon): morcov, varza, gulie, telina, pastarnac , dovleac, cartofi, ciuperci plus verdeturi, salata, broccoli, conopida, rosii, castraveti, ardei, ceapa.
2. LEGUMINOASE: mazare, fasole (rosie, alba, neagra), linte, naut, soia, edamame.
3. CEREALE SI PSEUDOCEREALE - orez brun sau integral, quinoa, mei, amaranth , hrisca, ovaz, secara, cous cous, porumb.
4 .OLEAGINOASE - nuci , migdale , seminte de dovleac crude, seminte de floarea soarelui- cu moderatie ( 1-2 pumni de seminte crude/zi).
5. FRUCTE PROASPETE (in functie de sezon) SAU CONGELATE: mar, gutuie, para, grepfruit, portocale, fructe de padure (congelate), kiwi, pomelo.
6. POLEN.
7. LAPTISOR DE MATCA.
8. PAINE INTEGRALA, PASTE DIN LEGUMINOASE, CRACKERS FARA ZAHAR.
9. MASLINE - cu moderatie.
10. Sos de rosii fara zahar. Contine mai mult licopen decat rosiile proaspete si merge adaugat peste cereale sau leguminoase.
11. FRUCTE USCATE – prune, curmale, smochine”.
Lista completă o găsiți în cartea sa. Acolo găsiți și rețete pentru fiecare zi.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu