Piețele abundă în acest timp despre cartofii noi, al căror preț scade periodic, fiind și mai sănătoşi decât cei din recolta anului trecut.
Cartoful în sine este un aliment hrănitor de cea mai bună calitate: unul singur, de dimensiuni medii, furnizează peste 50% din doza zilnică recomandată de vitamina C, 20% din doza de vitamina B6 (implicată în protejarea inimii şi regenerarea celulelor nervoase), fier şi potasiu (importante pentru reglarea tensiunii arteriale), potrivit realitatea.net.
Coaja cartofilor noi conţine cantităţi mari de minerale şi vitamine decât miezul cartofilor vechi. De aceea, specialiştii ne sfătuiesc să nu-i cureţăm de coajă, ci doar să-i spălăm cu un burete aspru, sub jet de apă.
Cartofii noi pot fi consumaţi şi prăjiţi, fără să ne temem că ne îngrăşăm, fiindcă au mai multă apă, mai multe fibre, mai puţini carbohidraţi şi mai puţine grăsimi decât cartofii maturi.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News