Casa Albă a creat un nou birou pentru pregătire şi răspuns la potenţiale pandemii.
Casa Albă a creat un nou birou pentru pregătire şi răspuns la potenţiale pandemii, transmite Agerpres, Acesta va fi condus de Paul Friedrichs, chirurg militar şi general-maior în rezervă al Forţelor Aeriene, relatează Reuters.
Noul Birou de Politică de Pregătire şi Răspuns pentru Pandemie va prelua şi atribuţiile actualelor echipe ale preşedintelui american Joe Biden de răspuns la COVID-19 şi mpox, a precizat Casa Albă.
Biroul va fi însărcinat cu "conducerea, coordonarea şi implementarea acţiunilor legate de pregătire şi răspuns la ameninţări biologice sau agenţi patogeni cunoscuţi şi necunoscuţi care ar putea duce la o pandemie sau la perturbări semnificative în domeniul sănătăţii publice în Statele Unite", menţionează sursa citată.
Pandemia COVID a fost o pandemie de boală respiratorie cauzată de un virus numit SARS-CoV-2. Acest virus a provocat o boală numită COVID-19, care a afectat oamenii din întreaga lume.
Istoria pandemiei COVID-19 începe în decembrie 2019, când primele cazuri au fost raportate în orașul Wuhan, provincia Hubei din China. Virusul s-a răspândit rapid și a fost confirmat că poate fi transmis de la om la om prin picăturile de salivă sau de secreții respiratorii eliminate atunci când o persoană infectată tusă sau strănută.
La început, pandemia a fost concentrată în China, dar ulterior s-a răspândit la nivel global, devenind o criză majoră de sănătate publică. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat oficial COVID-19 ca fiind o pandemie la 11 martie 2020, din cauza extinderii rapide și a impactului său global.
Printre simptomele comune ale COVID-19 se numără febra, tusea, oboseala, dificultățile de respirație și, în unele cazuri severe, pneumonie și complicații respiratorii grave. Pentru unii oameni, boala poate fi asimptomatică sau ușoară, dar poate fi foarte gravă sau chiar fatală pentru persoanele în vârstă sau pentru cei cu afecțiuni medicale preexistente.
Pe măsură ce pandemia a continuat, guvernele din întreaga lume au implementat măsuri de izolare, distanțare socială, purtarea măștilor, închiderea școlilor și a unor afaceri pentru a încerca să oprească răspândirea virusului. În același timp, cercetătorii au lucrat la dezvoltarea vaccinurilor pentru a combate boala, iar vaccinarea a devenit un instrument important în gestionarea pandemiei și reducerea numărului de cazuri grave.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News