Casa Albă avertizează asupra ascensiunii grupului Wagner: Coreea de Nord le livrează arme

Grupul Wagner ar primi armament din Coreea de Nord, conform Casei Albe.

Grupul paramilitar Wagner, considerat „rival“ al armatei ruse care luptă în Ucraina, primește armament din Coreea de nord, avertizează Casa Albă prin vocea lui John Kirby.

„Coreea de Nord a făcut o primă livrare către Wagner, care a plătit pentru acest echipament. Luna trecută, Phenianul a livrat obuze şi rachete în Rusia pentru Wagner“, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate naţională al executivului american, John Kirby. Acesta a adăugat că Phenianul „intenţionează să livreze mai multe echipamente“.

Potrivit lui Kirby, grupul Wagner are 50.000 de militari desfăşuraţi în Ucraina, între care 10.000 de mercenari şi 40.000 recrutaţi în închisorile ruseşti, acesta adăugând că SUA vor lua măsuri surplimentare.

Reamintim că, în ultimele luni, grupul Wagner a fost suspectat că a luat recruți din închisori pe care i-a trimis la luptă în Ucraina, promițându-le o reducere a pedepselor ca urmare a acestui lucru, conform Agerpres.

CITEȘTE ȘI     -    Maria Zaharova a fost pusă la punct de un etnic rus al Republicii Moldova: Ne-ați săturat deja cu schizofrenia voastră despre încălcarea drepturilor rusofonilor

Ce a spus Kremlinul, după vizita lui Zelenski în SUA

Joi, la o zi după vizita lui Volodimir Zelenski în SUA, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus că vizita nu a ilustrat deloc dorinţa de a asculta Rusia şi că Washingtonul duce în Ucraina un război indirect de facto împotriva Moscovei.

„Până în prezent, putem constata cu regret că nici preşedintele Biden, nici preşedintele Zelenski nu au spus ceva care să poată fi perceput ca o dorinţă potenţială de a asculta îngrijorările Rusiei“, a declarat purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov (citește AICI).

CITEȘTE ȘI     -    Rusia va trimite muzicieni și circari pe frontul din Ucraina pentru a le ridica moralul soldaților ruși

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel