Casa Albă consideră că „nu e necesar” un test cognitiv în cazul lui Biden

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Președintele american Joe Biden nu necesită un test cognitiv, conform declarației purtătoarei de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre.

Starea de sănătate a președintelui Biden se află în centrul unor dezbateri intense, dar Jean-Pierre a subliniat că președintele ”știe cum să-și revină” după dezbaterea electorală controversată de joi seară, la CNN, cu Donald Trump.

Karine Jean-Pierre a asigurat că Executivul american nu va ascunde ”absolut deloc” informații despre starea de sănătate a președintelui. Cu toate acestea, anturajul lui Joe Biden este presat de tabăra democrată să recunoască starea sa precară de sănătate, după ce președintele în funcție a avut mai multe ezitări în dezbaterea cu Donald Trump.

După dezbaterea electorală dezastruoasă, tabăra democrată îl îndeamnă pe Joe Biden să fie "cinstit" cu privire la starea sa reală. Congresmanul democrat Mike Quigley a declarat la CNN: "Trebuie să fim sinceri cu noi înșine asupra faptului că nu este vorba doar despre o noapte care a fost oribilă". Senatorul Sheldon Whitehouse, la postul WPRI-TV, a adăugat: "Oamenii doresc ca președintele și echipa sa să fie sinceri cu noi în privința stării sale".

Liderul de la Casa Albă nu a mai dat de atunci niciun interviu în direct și nici nu a participat la vreo conferință de presă. Luni, după un discurs scurt despre o decizie a Curții Supreme, o jurnalistă l-a întrebat dacă intenționează să se retragă din cursa pentru Casa Albă, dar Biden a părăsit încăperea fără să răspundă.

Apar întrebări și cu privire la responsabilitatea cercului apropiat al președintelui, format din consilieri veterani precum Ron Klain, Anita Dunn și Mike Donilon, dar și soția sa Jill Biden, care îl încurajează să rămână în cursa electorală deși declinul stării sale fizice și psihice este tot mai vizibil.

Senatorul democrat Peter Welch a acuzat echipa de campanie că ignoră întrebările publicului, cerând echipei "să recunoască realitatea". Articole recente publicate de Axios și Politico descriu un președinte care mai poate să lucreze doar câteva ore pe zi și care citește doar note clar redactate.

Casa Albă respinge orice îndoieli despre aptitudinea intelectuală a lui Joe Biden, răspunzând uneori iritat la aceste întrebări. O investigație recentă a Wall Street Journal care constată "declinul" președintelui a generat critici dure din partea echipei de comunicare a președintelui.

De asemenea, Joe Biden este adesea însoțit de consilieri în deplasările sale pentru a evita ca jurnaliștii să surprindă mersul său anevoios. Președintele nu a mai dat o conferință lungă de presă din ianuarie 2022 și a evitat discuțiile neprevăzute cu jurnaliștii.

Deși sondajele nu arată vreo diferență semnificativă între el și Trump, Biden își vede candidatura slăbită după dezbaterea electorală de joi. Actualul președinte a părut nesigur și incoerent, fără a fi capabil să ducă vreo frază până la capăt.

După dezbatere, voci din Partidul Democrat au sugerat că ar fi bine ca el să se retragă din cursa electorală pentru alegerile din noiembrie. Biden a dat asigurări că nu are nicio intenție să renunțe la candidatura pentru al doilea mandat, menținând această poziție și după întâlnirea sa din weekend cu familia la Camp David.

Într-un interviu acordat revistei Vogue, soția sa, Jill Biden, a promis că va continua lupta: "Nu vom permite ca aceste 90 de minute să definească cei patru ani în care a fost președinte. Vom continua să luptăm!".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel