Casa Albă nu se așteaptă la progrese semnificative din ofensiva Rusiei în regiunea Kharkiv

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby. Sursa Foto: Agerpres
Purtătorul de cuvânt al Consiliului Național de Securitate, John Kirby. Sursa Foto: Agerpres

Statele Unite anticipează că forțele ruse vor continua să avanseze în cadrul celei mai recente tentative ofensive în nordul regiunii Kharkiv, dar nu se așteaptă la "avansuri majore".

Comentând despre activitatea rusă în nordul oblastului Kharkiv, Kirby a declarat că SUA se așteptau la o ofensivă și că forțele ruse se pregăteau pentru aceasta în timpul unei întârzieri lungi în aprobarea de sprijin suplimentar pentru Ucraina în Congres, notează Pravda.

"Este cu siguranță posibil ca rușii să se pregătească pentru un asalt mai mare asupra Kharkivului," a spus Kirby, subliniind că reprezentanții Casei Albe nu se așteaptă la niciun progres semnificativ din partea forțelor ruse.

În plus, a afirmat că SUA sunt sigure despre influxul de ajutor militar că va permite Ucrainei să reziste acestor atacuri în 2024.

Casa Albă se așteaptă ca forțele ruse să intensifice focul și să transfere mai multe trupe, încercând să stabilească o mică zonă tampon de-a lungul frontierei ucrainene. Cu toate acestea, Kirby a declarat că SUA au încredere în forțele ucrainene și că acestea lucrează neîncetat pentru a ajuta Ucraina cu echipamentele, resursele și armele necesare pentru a se apăra împotriva acestor atacuri.

Pe 10 mai, s-a raportat că forțele ruseși și-au intensificat activitățile în oblastul Kharkiv, cu lupte în desfășurare acolo. Surse din cercul militar al Ukrainska Pravda afirmă că forțele ruse au capturat patru sate de frontieră în oblastul Kharkiv. Autoritățile locale neagă pierderea teritoriului, afirmând că nu s-a pierdut niciun teritoriu.

Hromadele de frontieră ale oblastului Kharkiv sunt supuse unui bombardament rusesc intens la scară largă, rezultând răni și decese printre civili. Populația din Vovchansk și satele învecinate din oblastul Kharkiv este evacuată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel