Casa Albă sub administrația Trump, un paradis al drogurilor

Casa Albă / Fotografie creată de Aaron Kittredge, de la Pexels
Casa Albă / Fotografie creată de Aaron Kittredge, de la Pexels

În timpul administrației fostului președinte al Statelor Unite, Donald Trump, medicii de la Casa Alba au oferit cantități mari de medicamente și droguri pentru a ține aparatul administrativ sub control.

Casa Albă a fost, de-a lungul decadelor, locul unde presiunea constantă și ritmul alert al activității politice cer din plin angajaților săi o stare de alertă și performanță maximă. Recent, o investigație detaliată a dezvăluit că, în timpul călătoriilor în străinătate, unitatea medicală a Casei Albe a oferit medicamente cu prescripție angajaților, cu scopul de a combate oboseala extremă generată de fusul orar. Această practică nu este una nouă, iar detalii cu privire la distribuirea medicamentelor au fost aduse în lumină de către Stephanie Grisham, fostul secretar de presă al Casei Albe sub administrația Trump, relatează Rolling Stone.

Grisham descrie o procedură bine cunoscută angajaților din diferite administrații: pe durata călătoriilor în străinătate, Dr. Ronny Jackson, medicul personal al președintelui, „circula în jurul Avionului Forțelor Aeriene Unite, întrebând membrii seniori ai echipei lui Donald Trump dacă au nevoie de ceva. Aceasta includea Provigil și [somniferul] Ambien, pe care îi distribuia, de obicei, sub formă de pachete conținând două sau trei pastile. Atunci când acest lucru se întâmpla pe Air Force One, o asistentă medicală îl urma, notând cine primea ce medicament”, spunea Grisham.

Cu toate acestea, investigația Departamentului Apărării și sursele Rolling Stone indică faptul că acasă, lucrurile deveneau mai puțin stricte. Pastilele erau deseori distribuite fără a exista o nevoie specifică sau un diagnostic precis. Procedurile clare și precise pe care medicii și farmaciștii le urmează în mod obișnuit în prescrierea substanțelor controlate erau ignorate. Comenzile pentru pastile erau adesea scrise incorect sau deloc. Un fost angajat al Unității Medicale a Casei Albe a declarat investigatorilor Pentagonului că unitatea „lucra în zona gri... ajutând oricine avea nevoie să își îndeplinească misiunea.” Un altul a spus: „Este totul făcut în mod corespunzător sau legal tot timpul? Nu. Dar vor ajunge la acel rezultat final pe care îl doresc șefii? Da.”

Practica distribuirii de medicamente cu prescripție în Casa Albă nu este nouă, dar sub administrația Trump, aceasta a fost aplicată cu o largă liberalitate. Abordarea de tip „orice, oricând, oriunde” a generat un sentiment de aroganță printre membrii echipei lui Trump. Unele oficialități de rang înalt ale administrației menționau în mod casual consumul lor de Xanax, potrivit unei surse cu cunoștințe directe despre situație. Aceasta descrie momentul în care un ajutor al Melaniei Trump a intrat în Unitatea Medicală a Casei Albe și a spus: „'Ai putea să-mi prescrii Xanax'. A venit și a cerut pur și simplu.” Sursa nu era însă medic sau farmacist și nu avea voie să prescrie medicamentul anti-anxietate. Sursa a refuzat politicos cererea. „A plecat furioasă”, spune sursa.

Această practică este departe de a fi în conformitate cu standardele normale. „Urmărim strâns substanțele controlate de acest gen deoarece sunt adictive sau pot provoca supradoze”, spune Dr. Beata Lewis, un psihiatru din Brooklyn. „Se pare că cu toate aceste substanțe, oamenii ar putea obține orice vor. Acest lucru îi expune pe oameni riscului de dependență.”

Pentru membrii Unității Medicale a Casei Albe, exista puțină opțiune de a impune standarde mai stricte, chiar dacă ar fi dorit. Mai mulți au declarat investigatorilor Pentagonului că „se temeau că vor primi sarcini de lucru negative sau vor fi 'concediați' dacă ar fi vorbit.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel