Casa de modă Chanel anunță plecarea directorului artistic Virginie Viard

Fotografie de la Анастасия, Pexels
Fotografie de la Анастасия, Pexels

Casa de modă Chanel a anunțat joi plecarea directorului său artistic, Virginie Viard, după o colaborare de cinci ani marcată de succes și controverse. Chanel nu a numit încă un succesor pentru această funcție.

"Chanel confirmă plecarea lui Virginie Viard după o bogată colaborare de cinci ani în calitate de director artistic al colecțiilor de modă", a declarat grupul într-un comunicat oficial. De asemenea, grupul a anunțat că o nouă organizație de creație a casei va fi dezvăluită în curând. Colecția haute couture de vară 2024 va fi prezentată conform planului, pe 25 iunie, la Opéra Garnier.

Virginie Viard, în vârstă de 62 de ani, a preluat rolul de director artistic al Chanel în 2019, succedând legendarului designer Karl Lagerfeld, cu care a colaborat timp de peste 20 de ani. Chanel a mulțumit lui Viard pentru "contribuția sa remarcabilă la moda Chanel, pentru creativitatea și vitalitatea sa."

Sub conducerea lui Viard, vânzările Chanel au atins noi recorduri, ajungând la aproape 20 de miliarde de dolari în 2023, marcând un "nou an excepțional" cu o creștere de 14,6%. Cu toate acestea, munca sa a fost uneori criticată în lumea modei pentru designul său uneori dezordonat sau pentru lipsa de asumare a riscurilor.

Una dintre cele mai apreciate colecții ale lui Viard, prezentată în luna martie, a fost inspirată de stațiunea balneară Deauville din Normandia și scenele sale iconice din istoria cinematografiei.

Viard, cunoscută pentru stilul său simplu, îmbrăcată adesea în tricou și pantaloni negri, a fost discretă în aparițiile publice și în presă, contrastând puternic cu mentorul său extravagant, Karl Lagerfeld.

"Un nou capitol începe pentru Chanel Mode. Suntem încrezători în capacitatea echipelor de a asigura continuitatea colecțiilor în această perioadă de tranziție", a declarat grupul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel