Te-ai săturat de vecinii gălăgioși, zgomote puternice la ore târzii in noapte, probleme cu administrarea blocului? Iei în calcul să te muți de la bloc la casă, dar nu ai găsit cea mai bună variantă? Bugetul poate fi principala problema, însă alternative există.
Poţi participa la licitaţii pentru achiziţia unei case executate silit. Băncile care au avut parte de clienţi rău platnici sau care nu au mai avut posibilitatea să îşi mai plătească ratele, preiau bunurile acestora şi le scot lalicitaţii. Dacă eşti la curent cu astfel de oferte, poţi participa la licitaţiile organizate de bănci şi poţi avea şansă să găseşti locuinţe, executate silit lapreţuri cu mult sub cel al pieţei. Atenţie, însă, concurenţă e acerbă în astfel de cazuri. Interesul pentru astfel de locuinţe este destul de mare şi s-ar puteasă fie multe persoane cu experienţă în astfel de licitaţii iar finalizarea contractului poate fi un drum mai anevoios. Dar, cu puţin noroc, poţi cumpără o casă cu teren, cu banii scoşi pe apartament. Trebuie doar să fii consecvent.
Dai apartamentul din oraş pentru o casă mai la periferie. Dacă apartamentul, de care vrei să scapi, este bine poziţionat, într-o zona cu acces la centre comerciale sau la o gură de metrou ori parcuri, cât mai central şi preţul cu care îl vei scoate la vânzare va fi unul bun. Acest lucru îţi poate uşura calea către casă visurilor tale, poate nu chiar la periferia oraşului. Dacă îţi doreşti o casă spaţioasă, cu spaţiu verde şi curte generoasă e posibil, inclusiv la periferia oraşului, preţul să fie cu mult peste cel pe care l-ai primit pentru apartamentul tău central. De exemplu, preţul unui apartament cu două camere, într-o zona bine situată în capitală, poate ajunge până la 60 de mii de euro iar o casă mai la periferie, cu 3 sau 4 camere poate costă, undeva în jur de 70-80 de mii de euro, scrie biroucadastral.com.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News