Casa liderului Hamas din Gaza, încercuită. Netanyahu vine cu precizări

Foto: Agerpres
Foto: Agerpres

Netanyahu spune că forțele israeliene încercuiesc casa liderului Hamas din Gaza, potrivit Reuters.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat miercuri că forțele israeliene încercuiesc casa liderului de vârf al Hamas, Yahya Sinwar.

"Ieri am spus că forțele noastre ar putea ajunge oriunde în Fâșia Gaza. Astăzi ele înconjoară casa lui Sinwar. Poate că locuința lui nu este o fortăreață sau poate că va scăpa, dar este doar o chestiune de timp până îl vom găsi", a spus Netanyahu într-un mesaj video.

Marți, forțele israeliene au fost angajate în cea mai grea zi de luptă de la începutul invaziei lor în Gaza, un comandant superior, pentru Reuters

„Suntem în cea mai intensă zi de la începutul operațiunii la sol”, a declarat marți comandantul Comandamentului de Sud al Forțelor de Apărare Israeliene, generalul Yaron Finkelman.

Reamintim că între 24 noiembrie și 1 decembrie a avut loc o săptămână de încetare a focului, în timpul căreia Hamas a eliberat 110 ostatici, iar Israelul a eliberat 240 de prizonieri palestinieni.

După ce negocierile au eșuat în vederea prelungirii acordului, armistițiul s-a oprit vineri, iar luptele au fost reluate la primele ore ale dimineții.

Cu o oră înainte ca armistițiul să se încheie, Israelul a anunțat că sirenele au sunat pentru comunitățile din apropierea Fâșiei Gaza, apoi a declarat că a interceptat o rachetă trasă din enclavă. O oră mai târziu, armata israeliană a declarat că luptele au reînceput.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel