Mâncarea prăjită este gustoasă, însă are un neajuns: mirosul care rămâne în bucătărie și pe hainele bucătarului.
Totuși, un simplu truc este suficient pentru ca asta să nu se întâmple. Alegerea unui ulei bun te va ajuta să previi ca mirosul de mâncare prăjită să ajungă pe haine.
Există reguli pe care trebuie să le respecți atunci când alegi un ulei de măsline extravirgin. Datorită rezistenței sale la temperaturi ridicate, acest tip de ulei este cel mai potrivit pentru prăjirea peștelui, spre exemplu.
Plantează o lămâie într-un ghiveci: casa ta va fi parfumată și decorată, fără să cheltui un leu
Acest tip de ulei răspunde bine chiar și la temperaturile ridicate. Uleiul din semințe de floarea soarelui face mult fum atunci când ajunge la 190 de grade.
După ce alegi uleiul pentru prăjit, rămâne cealaltă problemă: cum să eviți ca mirosul de mâncare să pătrundă în haine. Iarna nu poți deschide larg geamurile din cauza frigului, de aceea trebuie să te gândești la o altă soluție.
Pune frunze de dafin sub pernă și vezi ce se întâmplă în timpul nopții
Unele gospodine pun la fiert, lângă tigaia cu mâncare, o oală care conține apă și oțet. Acest lucru ar ajuta la absorbția mirosului mâncării prăjite.
Alte gospodine pun doar oțet sau vn în cratiță, fără a adăuga și apă. Cu toate acestea, este mai important să previi formarea mirosului.
Toarnă sare în chiuvetă înainte de a merge la culcare. Trucul îți va salva casa
Așadar, poți adăuga în uleiul din tigaie puțin pătrunjel, care va neutraliza mirosul clasic format prin prăjire.
De asemenea, poți adăuga în uleiul din tigaie puțină zeamă de lămâie, care va preveni apariția mirosului și va aromatiza mâncarea prăjită.
Și în sfârșit, trucul bunicii pe care puține gospodine îl cunosc. Pune în uleiul din tigaie câteva felii de mere și prăjește-le. Când devin aurii, scoate feliile de măr din ulei și continuă să faci mâncarea mai departe. Rezultatul te va surprinde.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu