Căsătoria Principesei Margareta cu Radu Duda-ce au câștigat românii

radu romania
radu romania

În data de 7 iunie este aniversarea Principelui Radu al României. Născut în 1960, actorul Radu Duda s-a căsătorit în 21 septembrie 1996 cu Altețea Sa Regală Principesa Margareta a României, primind titlul la 5 ianuarie 2005. Alegerea principesei a uimit pe mulți și a fost contestată chiar de unii susținători ai monarhiei constituționale.

Medicul Dan Ghenea a publicat pe blogul său, cu ocazia aniversării princiare, un text în care arată că românii au câștigat trei lucruri în urma alegerii inspirate a Principesei Margareta.

Iată textul lui Dan Ghenea:

Un principe bine creat

”Pe 7 iunie 1960 s-a nascut, la Iasi, Radu Duda.

Pe 10 iunie 1996 actorul Radu Duda s-a logodit cu Principesa Margareta a României, iar pe 21 septembrie 1996 a avut loc nunta.

Pe 30 decembrie 1997 Regele Mihai a anuntat ca doreste sa transmita toate prerogativele sale Principesei Margareta, pe care desemnat-o drept “Custode al Coroanei României”.

Principele Radu nu e nascut ci “creat”. Aceasta e formula: a fost “creat Principe al României” la 5 ianuarie 2005. La mai bine de 3000 de zile de la casatoria cu Principesa. Nimeni nu poate spune ca Regele Mihai s-a grabit. In schimb, timpul a decantat faptele de vorbele spuse cu prea mare usurinta de bârfitorii cu sau fara solda.

Radu Duda si-a castigat cinstit titlul. Prin voia lui Dumnezeu si, apoi, prin faptele sale. Si-a jucat foarte bine rolul vietii sale. Iar dintr-un rol cu adevarat mare protagonistul culege cateva aplauze, dar partea leului din castigul spiritual se duce catre public.

Ce am castigat noi din alegerea inspirata a Principesei Margareta?

Cel putin trei lucruri:

1. O mai buna cunoastere a trecutului Casei Regale a Romaniei, prin neobosita activitate publicistica a Principelui Radu: peste 20 de carti despre regalitate, numeroase articole si eseuri si, nu in ultimul rand, un blog foarte dinamic si interesant

2. O mai buna cunoastere a Principesei Mostenitoare. Principele a stiut sa-i puna in evidenta, pentru ochii nostri, nobletea si meritele.

3. O speranta ca România poate fi altfel. Principesa Margareta spunea odata ca românii sunt generosi. Si probabil ca sunt, atunci cand se oglindesc in priviri generoase. Privirea principesei i-a dat lui Radu Duda sansa la titlul de print. Pe care el a fructificat-o. Si noi avem sansa de a ne ridica din nou la statutul de român. Nascuti fiind intr-o tara ocupata, sa fim “creati cetateni ai Regatului României”. Prin voia lui Dumnezeu si cu voia noastra.

LA MULTI ANI, ALTEŢA VOASTRĂ REGALĂ !”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel