Uită de cașcavalul din comerț. De acum, poți prepara acasă cel mai sănătos cașcaval.
Ingrediente:
– 1,5 l de lapte 3,4%
– 1 linguriță plină de sare
– 230 g de smântână 20%
– 3-4 ouă
Mod de preparare:
1. Într-o cratiță toarnă laptele și adaugă sarea. Amestecă bine ingredientele.
2. Pune cratița cu lapte la foc moderat și ține-o până aproape de punctul de fierbere.
3. Între timp, sparge ouăle într-un bol și adaugă smântâna. Bate ingredientele, folosind telul, până devin omogene.
4. În momentul în care apare spuma în cratița cu lapte, toarnă încet amestecul omogenizat de ouă și smântână, amestecând încontinuu. Fierbe compoziția preț de 5-7 minute. Stinge focul.
5. Alege o strecurătoare și pune-o într-un bol potrivit. Tapeteaz-o cu plasă de tifon curat, pliată în două straturi.
6. Toarnă cu grijă compoziția obținută în strecurătoare. Unește marginile tifonului, formând o pungă.
7. Așază punga în strecurătoare și acoper-o cu o greutate. Lasă cașcavalul sub greutate timp de cel puțin două ore. Îndepărtează tifonul și așază cașcavalul pe o farfurie. Ar trebui să obții un cașcaval moale și gustos, cu greutatea de 420-425 g.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu