În post, preparatele încep să se repete, categoria alimentelor care nu conțin ingrediente de origine animală fiind redusă. Ce-i de făcut? Poți reinterpreta anumite produse, așa cum este și cașcavalul. Cum se prepară varianta de post?
50 g făină de năut
3 linguri drojdie nutritivă (inactivă)
100+150 ml apă
1 lingură ulei
un praf chimion
1/2 linguriţă pudră de usturoi
2 linguri pudră agar-agar
sare (după gust)
Vezi și: Cum faci mămăliga perfectă. Trucuri secrete. Familia te va aprecia!
Combină cele 50 g de făină de năut cu 100 ml de apă, o lingură de ulei vegetal, un praf chimion, pudră de usturoi, sarea şi drojdia nutritivă, potrivit retetepractice.ro. Amestecă bine ingredientele până când devin o pastă omogenă. Separat, într-o cratiţă antiaderentă, pune restul de apă la fiert. Când apa clocoteşte, adaugă agar agar, urmat de pasta de năut şi amestecă energic, până când brânza vegetală începe să se întărească.
Toarnă caşcavalul de post obţinut într-un castron. Presează şi nivelează bine, iar deasupra întinde o folie alimentară, care să intre în contact cu caşcavalul de post. Lasă-l la frigider pentru 3-4 ore, sau până când se solidifică.
Vezi și: Ce se întâmplă dacă pui oțet în maşina de spălat. Cel mai util truc. Economisești bani!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu