Călin Mihai Rangu, director din ASF, a devăluit, în cadrul unui interviu acorodat DC News, una dintre "chichiţele" uzuale din multe contracte CASCO.
Călin Mihai Rangu susţine că în spatele unor termeni de specialitate sau a lipsei unei explicaţii din contracte pot exista interese ascunse. Un exemplu este şi contractul pentru CASCO, pe care foarte puţini oameni îl citesc cu atenţie.
"Trebuie să scrie acolo"
"Exemple de chichiţe sunt în contractele de CASCO. La CASCO în general ai două preţuri, un preţ dacă lucrezi prin service-uri partenere sau un preţ mai mare dacă te duci la orice service vrei tu. De obicei, omul ia preţul mai mic, service partener. În contract scrie că se dau piese originale, numai că la service-ul partener, ca să fie preţ mai mic şi preţul pieselor care se pun este mai mic. La piese originale sunt mai multe categorii, ai piese originale de producător sau piesă originală făcută într-o ţară mai îndepărtată, ea este certificată, deci nu este interzisă la folosire. Dar omul când semnează un contract, trebuie să fie informat corect. Îi pui categoria 4 de piese, trebuie să scrie acolo. (...) Incorect este în momentul în care tu laşi în general un cuvânt care omului îi creează senzaţia că îi pui cea mai bună piesă şi tu de fapt i-o pui pe cea de categoria cea mai slabă certificată", a declarat Călin Mihai Rangu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News