Dacă ai poftă de un desert delicios, Cassata siciliana este fix ce căutai. Iată cum se prepară acest tort.
Ingrediente blat
125 g unt
120 g zahăr
125 g făina de migdale
3 ouă
50 ml lichior de portocale
40 g amidon
Ingrediente pentru umplutură
140 g fructe confiate diverse
100 g zahăr
50 ml lichior de portocale
500 g ricotta
60 g ciocolată neagră, răzuită
Ingrediente decor
500 g pastă albă de marţipan
colorant verde
Ingrediente glazură
sucul unei lămâi
100 g zahăr pudră
2 linguri apă caldă
Cum se prepară
Pentru blat, untul se freacă bine cu zahărul pentru a obţine o cremă spumoasă în care se adaugă făina de migdale. Se mai amestecă 5 minute, se adaugă ouăle, lichiorul şi se amestecă 20 de minute, potrivit retetepractice.ro. Se pune amidonul, se amestecă şi se toarnă aluatul într-o formă tapetata cu hârtie. Se coace 45 de minute.
Pentru umplutură, fructele se pun în lichior pentru o oră, se trece ricotta prin sită şi apoi se amestecă cu fructele, zahărul şi ciocolata.
Blatul se taie în două, se pune o parte pe platoul de servit, se aşază amestecul de fructe şi se acoperă cu a doua parte a blatului. Pasta de marţipan se amestecă bine cu colorant, se lucrează şi se întinde pe masă şi apoi se acoperă tortul cu foaia. Se îndepărtează marginile în plus, care pot fi folosite pentru decor.
Pentru glazură, se amestecă rapid ingredientele şi se toarnă peste tort. Se lasă să se închege glazura şi se dă tortul la rece pentru 3 ore.
Și dacă te-am cucerit cu acest desert din Italia, mai poți încerca unul: Zeppole - gogoși din aluat de pizza
Ingrediente
- 250 g făină
- 150 ml apă călduţă
- 1/2 linguriţă sare
- 1 lingură ulei de măsline
- 1/2 linguriţă drojdie uscată/ 1 linguriţă drojdie proaspătă
- 2 linguri zahăr
- zahăr pudră
- ulei pentru prăjit
Cum se prepară
Combină cele 2 linguri de zahăr cu drojdia uscată sau proaspătă, după caz, şi cu apă călduţă. Las-o deoparte 5 minute dacă lucrezi cu drojdie uscată, să fii sigur că se activează. Combină făina cu sarea, apoi fă o gaură în centrul făinii şi toarnă ingredientele lichide, urmate de uleiul de măsline.
Frământă aluatul pentru 7-10 minute, până când devine elastic şi deloc lipicios la mână. Dacă totuşi simţi nevoia, mai adaugă puţină făină. Odată ce ai frământat bine aluatul, dă-l să crească la cald pentru 30 de minute, potrivit retetepractice.ro.
Scoate apoi bila de aluat de pizza pe blatul bine înfăinat şi întinde-l uşor cu degetele, cât să rămână totuşi gros (1-1.5 cm). Taie fâşii din aluat, apoi taie perpendicular fâşiile. Prăjeşte gogoşile în baie de ulei şi trece-le prin zahăr pudră imediat ce le scurgi de ulei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News