Castelul regal Balmoral, deschis pentru nunți. Poate găzdui peste 400 de invitați

FOTO: Freepik @EyeEm
FOTO: Freepik @EyeEm

La finalul lunii octombrie se va analiza solicitarea administratorilor domeniului Balmoral.

Citește și: Se schimbă trendul? Rochia de mireasă albă ar putea deveni istorie. Tot mai multe femei aleg să meargă la altar îmbrăcate în negru

”Nunta la Castel”, mai ales dacă este unul regal, este tot mai aproape să devină realitate, după ce administratorii domeniului scoțian Balmoral, reședința de vară a regelui Charles al III-lea, au înaintat autorităților locale o solicitare pentru ca acest castel să poată să găzduiască nunți, informează AFP.

Astfel, solicitarea, pe care jurnaliștii de la AFP au putut să o consulte joi, vizează obținerea autorizației necesare pentru a organiza ”căsătorii, dineuri, reuniuni și evenimente asociate” într-o clădire situată lângă castel, denumită ”Queen's Building”.

Dacă autorizația va fi acordată de autoritățile locale din Aberdeenshire în timpul unei ședințe programate pe 30 octombrie, spațiul menționat ar putea găzdui până la 277 de invitați în interior și alți 144 de invitați pe o terasă exterioară. Cererea include permisiunea de a vinde alcool și de a difuza muzică ”până la ora 00:30”. Solicitarea precizează că ”aceste evenimente vor fi rare pe tot parcursul anului”.

”Queen's Building” se află la nord de celebrul castel, în proximitatea grajdurilor regale. Clădirea a fost construită în anii 1980 pentru a găzdui personajul angajat și cantina. A fost transformată anul trecut pentru a găzdui un serviciu de catering pentru vizitatori.

A fost reședința preferată a Reginei Elisabeta a II-a

Domeniul Balmoral, unde regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie 2022 la vârsta de 96 de ani, se întinde pe o suprafață de 20.000 de hectare alcătuită din mlaștini, păduri și terenuri agricole în nordul Scoției, la aproximativ 31 de kilometri vest de Aberdeen. A fost reședința regală preferată a reginei Elisabeta a II-a.

Proprietate privată a monarhului, Castelul Balmoral a fost cumpărat de prințul Albert, soțul reginei Victoria, la jumătatea secolului al XIX-lea și a devenit de atunci una dintre reședințele de vară favorite ale membrilor familiei regale britanice.

Grădinile sale sunt deschise deja de mult timp pentru public, precum și sala sa de bal. Dar, în acest an, restul castelului a fost deschis pentru vizitatori pentru prima dată, ca parte a planurilor regelui Charles al III-lea de a oferi publicului o perspectivă mai amplă asupra vieții regale.

Biletele pentru vizitele ghidate s-au epuizat în doar 24 de ore după punerea lor în vânzare, în pofida unor prețuri care depășesc 100 de lire sterline (130 de euro) pentru un tur obișnuit în interiorul castelului și 150 de lire sterline (175 de euro) dacă la acesta se adaugă și o pauză pentru tradiționalul ceai de după-amiază, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel