Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a propus o rețetă intitulată „castraveciori murați de vară". Este o altfel de rețetă de castraveciori murați în saramură, gata în trei zile.
castraveciori mai mari
floare de mărar cu semințe
sare grunjoasă, neiodată
căței de usturoi
apă
Mai întâi, spălăm castraveții și îi decojim. Feliem castraveții în rondele de 1-1,5 cm grosime. Așezăm la baza unui borcan de 5 litri, de exemplu, 2 căței de usturoi și 2-3 flori de mărar din cele cu semințe. Apoi adăugăm rondelele de castraveți, dar mai strecurăm și 1-2 flori de mărar printre ele.
Presăm bine rondelele de castraveți, să intre cât mai multe, adăugăm apa și o lingură cu vârf de sare grunjoasă, neiodată, și agităm bine borcanul să se topească sarea.
Lăsăm borcanul cu rondelele de castraveți la geam, sau în balcon, la soare, trei zile, apoi putem servi castraveții murați, sau îi putem adăuga în preparatele noastre, notează a1.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu