Castraveți crocanți cu ketchup pentru iarnă: sunt atât de buni, încât vei vrea să-i prepari mereu

Castraveți crocanți cu ketchup pentru iarnă - sunt atât de buni, încât vei vrea să-i prepari mereu. Sursa - Pexels
Castraveți crocanți cu ketchup pentru iarnă - sunt atât de buni, încât vei vrea să-i prepari mereu. Sursa - Pexels

Este foarte simplu să prepari castraveți crocanți cu ketchup pentru iarnă.

Ingrediente:

castraveți 2 kilograme,

8 crenguțe de mărar,

cinci căței de usturoi,

frunze de hrean - după gust,

frunze de dafin - după gust,

boabe de piper negru  - după gust.

 

Ingrediente pentru marinată:

 

1 litru de apă,

1 lingură de oțet,

1 lingură de zahăr,

2 linguri de sare,

200 grame de ketchup picant.

 

 

Prepararea

 

 

Mai întâi, spălați, uscați și sterilizați borcanele. Vă sugerăm să folosiți borcane de câte 500 de grame, astfel încât castraveții să fie consumați în câteva zile și să nu stea deschiși mult timp.

Cartofii prăjiți nu se vor mai lipi de tigaie: trucul știut doar de bucătarii cu experiență

Pe fundul borcanelor se așează, pe rând, frunzele de hrean, mărarul, usturoiul, frunzele de dafin și piperul negru. Desigur, frunzele de hrean și mărar trebuie spălate, iar usturoiul trebuie curățat. Puteți adăuga și cuișoare întregi. Apoi puneți și castraveții spălați în borcane. 

Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat

 

Pentru marinată, se amestecă toate ingredientele și se fierb. Marinata făcută din cantitățile de mai sus este suficientă pentru 5 litri. Marinata fierbinte se toarnă peste castraveți. Borcanele se închid cu capace, se învelesc și se lasă să se răcească cel puțin o zi. Apoi depozitați borcanele într-un loc răcoros. Castraveții cu ketchup sunt foarte crocanți și picanți. Poftă bună!

 

 

 

BONUS. Castraveți murați pentru iarnă: cu această rețetă super simplă vor fi suculenți și crocanți 

 

Este foarte simplu să pui la murat castraveți delicioși pentru iarnă.

Castraveții murați trebuie să fie crocanți și suculenți. Unul dintre trucurile secrete în pregătirea castraveților murați este să-i țineți câteva ore în apă rece. În plus, este bine să alegeți legumele tinere de dimensiuni mici.

Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat

Castraveții pregătiți după această rețetă sunt crocanți și suculenți. 

 

Ingrediente pentru un borcan de un litru:

500 grame castraveți,

1 cățel de usturoi,

10 boabe de piper negru,

1 frunză de dafin,

1 lingură de sare,

2 linguri de zahăr,

4 linguri de oțet de 9%.

 

Metoda de pregătire

 

Înmuiați castraveții timp de 3 ore în apă rece. După aceea, spălați-i, tăiați-le ambele capete, astfel încât marinată să pătrundă mai ușor. Sterilizați borcanul.

Pâinea va fi mereu proaspătă: cu acest truc vei economisi un pumn de bani

Puneți pe fundul borcanului frunza de dafin, boabele de piper și ceapa tăiată inele. Apoi urmează  castraveții. Adăugați sarea și zahărul. Turnați apă clocotită peste castraveți și 4 linguri de oțet. Borcanul se lasă 5 minute până când castraveții își schimba culoarea.

Conopidă aromată în sos cremos: ușor de preparat, dar foarte gustoasă și sățioasă

Închideți borcanul cu un capac, apoi întoarceți-l cu fundul în sus, acoperit cu o pătură, toată noaptea. Dimineața, borcanul cu castraveți de pune în cămară. La iarnă veți pune pe masă niște castraveți delicioși, suculenți și foarte crocanți. Poftă bună!

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel