Dacă vrei să-ți pregătești cămara pentru iarnă, îți recomandăm o rețetă delicioasă: castraveții în oțet "ca la Lipova". Iată cum se pun la borcan.
Ingrediente
- castraveţi 10,000 kg
- oţet 1,000 l
- sare 0,250 kg
- usturoi 0,100 kg
- arpagic 0,500 kg
- hrean 0,050 kg
- tarhon 1 leg.
- mărar uscat 1 leg.
Cum se pun la borcan
Se aleg castraveţii proaspăt culeşi, verzi, tari, neloviți sau mânaţi, se spală şi se lasă să se zvânte. Se opăresc în oţet diluat cu apă clocotită cu sare (1 litru de oţet la 2 litri de apă). După ce s-au răcit, se aşază la borcane, adăugându-se printre rânduri arpagicul şi usturoiul curăţat, hreanul, frunzele de tarhon şi mărarul. Se toarnă oţetul rece şi se leagă borcanul la gură. După 10-12 zile, se scoate oţetul, se dă în fiert şi, după ce s-a răcit, se toarnă la loc peste castraveţi. Borcanul se leagă la gură și se păstrează în cămară sau în pivniţă. Se pot pune şi frunze de vişin.
*Această reţetă a fost preluată din Calendarul 1985, editat de REECOOP și tipărit de Întreprinderea Poligrafică Galați.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News