Castraveți în saramură pentru iarnă. Ce mirodenii folosea bunica pentru o aromă inedită a murăturii

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

După rețeta bunicii pentru castraveți în saramură pentru iarnă vei obține un deliciu excepțional pentru sezonul rece. Conform modelului după care bunica pregătește murătura, castraveții se obțin crocanți și foarte gustoși. Nu este greu de ghicit de ce astfel de castraveți sunt atât de iubiți de întreaga familie, la urma urmei, acesta este gustul copilăriei.

Pentru a pregăti castraveți murați crocanți cu oțet pentru iarnă, veți avea nevoie de castraveți 4 kg. Iar pentru marinată suficientă pentru un borcan de 3 litri vei avea nevoie de sare în cantitate de aproximativ 6 linguri, zahăr granulat la fel 6 linguri și de oțet 9%  în cantitate de 150 ml. Pentru o aromă deosebită bunica folosea frunze de coacăz în cantitate de  10-15 bucăți, mărar cu umbrelă aproximativ 150 g, usturoi 2 capete, frunze de cireș 10 buc, frunze de stejar 5 buc și frunze de hrean aproximativ 150 g.

Castraveți în saramură pentru iarnă. Secrete vechi pentru cea mai crocantă murătură

Pentru a pregăti cei mai delicioși castraveți aceștia trebuie spălați bine cu apă călduță. De asemenea, este important să sterilizăm foarte bine borcanele pentru a ne bucura de murătură o perioadă cât mai lungă în sezonul rece. Bunica  de obicei le steriliza la cuptorul cu lemne. Astăzi, multe gospodine sterilizează borcanele în cuptorul cu microunde.

Borcanele curate se pun în cuptorul cu microunde și se țin la putere maxima timp de 5-7 minute. După care acestea se spală cu apă fierbinte mărarul, frunzele de cireș, coacăzele negre, stejarul și hreanul. Este forte important să curățați cățeii de usturoi bine de tot. După ce toate ingredientele sunt pregătite scoateți borcanele din cuptorul cu microunde. Astfel poți să sterilizezi borcanele și pentru alte conserve precum sunt gogoșarii în oțet sau pentru roșii la borcan.

Ulterior, pune câteva frunze de coacăze, hrean, cireș, stejar, mărar și 2-3 căței de usturoi în fiecare borcan. Bunica mereu așeza cu mare grijă castraveții în borcane astfel încât să umple tot golul din acestea. La fel se procedează când vrei să depozitezi pentru iarnă și morcov.

Cum să sterilizezi castraveții înainte de ai pune în borcane. Metoda bunicii verificată în timp

Fiecare sterilizează castraveții în felul său. Însă, bunica folosea cea mai simplă metodă pentru sterilizarea castraveților. Astfel, pentru a reuși să păstrezi murătura cât mai mult timp trebuie să fierbi apă și să torni apa clocotită în borcane peste castraveți.

După care bunica lăsa borcanele într-un loc liniștit și ferit pentru 5-10 minute. Din moment ce timpul expira, ea se apuca de scurs apa clocotită din borcane. Pentru a pregăti marinata trebuie să fierbeți 3 litri de apă, adăugați sare, zahăr granulat și oțet.

Marinata pentru castraveți în saramură pentru iarnă se fierbe 2-3 minute până se dizolvă zahărul și sarea. Următorul pas constă în adăugarea castraveților sterilizați, se rulează capacele și se răstoarnă borcanele cu susul în jos. Bunica mereu înfășura borcanele într-o pătură și le lăsa să se răcească complet. De cele mai multe ori, ea folosea borcane de 7 litri. În astfel de recipiente castraveții sunt păstrați perfect în apartament sau cămară. Astfel, castraveții delicioși și crocanți marinați cu oțet pentru iarnă sunt gata, scrie BZI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel