Castraveți murați, crocanți și delicioși: ce puneau bunicile în borcane pentru savoarea legumelor

Castraveți murați, crocanți și delicioși - ce punea bunicile în borcane pentru savoarea legumelor. Sursa - pixabay.com
Castraveți murați, crocanți și delicioși - ce punea bunicile în borcane pentru savoarea legumelor. Sursa - pixabay.com

Multe gospodine se pot lăuda cu rețete delicioase de saramură pentru conservarea castraveților. Fiecare rețetă are propriul secret special, care o va distinge de toate celelalte.

Cu toate acestea, există reguli de bază de conservare, astfel încât castraveții să fie gustoși, suculenți și crocanți, iar saramura să fie transparentă, astfel încât borcanele să fie bine depozitate și să nu explodeze.

Pentru a obține un gust neobișnuit de castraveți, unele gospodine sunt gata să pună în borcan toate verdețurile care cresc în grădină. Dar nu toată lumea știe cum să o facă corect.

Păstrează morcovii pentru iarnă în borcane: iată ce pași trebuie să urmezi. Trucurile cu care nu vei da greș

Iată ce trebuie să puneți într-un borcan când păstrați castraveții

Mărar. Această verdeață este considerată o componentă de bază pentru murarea castraveților. În borcan se adaugă nu numai ramuri, ci și umbrele de mărar. Acest ingredient va da o aromă deosebită castraveților.

Frunze de coacăz.  Mulți consideră că este obligatoriu să folosești frunze de coacăze negre atunci când pui castraveți la murat, deoarece le conferă o aromă deosebită.

Sterilizează corect borcanele pentru zacuscă, dulceață și murături: sfaturile bunicilor

Hrean. Frunzele și semințele plantei vor da castraveților un gust picant unic.  

Frunze de cireș și de stejar vor da castraveților, conservați în borcane, un gust de butoi.

Busuioc. Planta va da castraveților o aromă unică.

În plus, puteți pune într-un borcan frunze de țelină, cuișoare, tarhon, usturoi sălbatic sau cimbru.

 

BONUS. Roșii marinate cu struguri, un aperitiv delicat pentru mesele festive. Gustul și aroma lor te vor cuceri

 

După ce veți încerca această rețetă, veți dori să o pregătiți mereu. Împreună, roșiile și strugurii au un gust deosebit și delicat.

Vă oferim o rețetă excelentă de roșii marinate cu struguri. Ca să o preparați, aveți nevoie de roșii mici și tari, dar și de struguri albi, dulci-acrișori.

Roșiile marinate pot fi servite ca și aperitiv sau ca și garnitură pentru friptură. Pot fi puse pe mesele festive, dar și pe cele zilnice. La rândul lor, strugurii marinați pot fi folosiți pentru decorarea platourilor festive.

Iată cea mai populară rețetă de roșii marinate cu struguri. 

 

Ingredientele de care ai nevoie pentru un borcan de 3 litri:

 

2 căței de usturoi,

10 boabe de piper negru,

5 boabe de ienibahar,

3 frunze de cireș,

4 linguri de zahăr,

1,5 linguri de sare,

3 linguri de oțet, 

pătrunjel și mărar proaspăt,

o ceapă,

roșii - cât intră într-un borcan,

un pahar de boabe de struguri albi fără semințe.

 

Cum se prepară rețeta 

 

Roșiile spălate se pun într-un borcan sterilizat, iar golurile dintre fructe se completează cu struguri. Deasupra roșiilor și a strugurilor se pun sare și zahăr. Nu adăugați încă oțet.

Dovlecei picanți pentru iarnă: au un gust delicios de ciuperci și dispar rapid de pe masă

Turnați apoi în borcanul cu roșii apă clocotită și se lasă 30 de minute. Apoi saramura se toarnă într-o cratiță și se fierbe.  Adăugați oțet în borcan și apoi saramura clocotită. Puneți capacul pe borcan și așezați-l cu capul în jos. Acoperiți borcanul cu o pătură și așteptați să se răcească. Poftă bună!

 

 

BONUS. Roșii marinate cu miere: o gustare originală de vară, care nu te va dezamăgi

 

Dacă te-ai săturat de salate, îți sugerăm să faci niște roșii marinate picante. 

Roșiile marinate un gust foarte interesant și se pot păstra la frigider câteva zile.

Ingrediente:


roșii - 3 bucăți,
ceapa - 1 bucată,
usturoi - 2-3 căței, 
ulei - 4 linguri,
sare - 0,5 linguriță
miere - 1 lingură,
suc de lămâie - 2 linguri,
boia de ardei, pătrunjel și mărar tocate.

 


Preparare rețetei

 

Tăiați ceapa și roșiile în rondele și tocați usturoiul. Celelalte ingrediente vor fi folosite pentru marinată și trebuie amestecate într-un bol.

Tort de ciocolată, un desert pe care toata lumea îl adoră. Doar amestecă ingredientele și rețeta e gata

Puneți roșiile, ceapa și usturoiul într-un borcan și turnați peste ele dressingul preparat.

Agitați bine borcanul astfel încât dressingul să acopere toate bucățile de roșii și lăsați-le la marinat, la frigider, timp de 8 ore.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel