Multe gospodine se pot lăuda cu rețete delicioase de saramură pentru conservarea castraveților. Fiecare rețetă are propriul secret special, care o va distinge de toate celelalte.
Cu toate acestea, există reguli de bază de conservare, astfel încât castraveții să fie gustoși, suculenți și crocanți, iar saramura să fie transparentă, astfel încât borcanele să fie bine depozitate și să nu explodeze.
Pentru a obține un gust neobișnuit de castraveți, unele gospodine sunt gata să pună în borcan toate verdețurile care cresc în grădină. Dar nu toată lumea știe cum să o facă corect.
Iată ce trebuie să puneți într-un borcan când păstrați castraveții
Mărar. Această verdeață este considerată o componentă de bază pentru murarea castraveților. În borcan se adaugă nu numai ramuri, ci și umbrele de mărar. Acest ingredient va da o aromă deosebită castraveților.
Frunze de coacăz. Mulți consideră că este obligatoriu să folosești frunze de coacăze negre atunci când pui castraveți la murat, deoarece le conferă o aromă deosebită.
Sterilizează corect borcanele pentru zacuscă, dulceață și murături: sfaturile bunicilor
Hrean. Frunzele și semințele plantei vor da castraveților un gust picant unic.
Frunze de cireș și de stejar vor da castraveților, conservați în borcane, un gust de butoi.
Busuioc. Planta va da castraveților o aromă unică.
În plus, puteți pune într-un borcan frunze de țelină, cuișoare, tarhon, usturoi sălbatic sau cimbru.
După ce veți încerca această rețetă, veți dori să o pregătiți mereu. Împreună, roșiile și strugurii au un gust deosebit și delicat.
Vă oferim o rețetă excelentă de roșii marinate cu struguri. Ca să o preparați, aveți nevoie de roșii mici și tari, dar și de struguri albi, dulci-acrișori.
Roșiile marinate pot fi servite ca și aperitiv sau ca și garnitură pentru friptură. Pot fi puse pe mesele festive, dar și pe cele zilnice. La rândul lor, strugurii marinați pot fi folosiți pentru decorarea platourilor festive.
Iată cea mai populară rețetă de roșii marinate cu struguri.
Ingredientele de care ai nevoie pentru un borcan de 3 litri:
2 căței de usturoi,
10 boabe de piper negru,
5 boabe de ienibahar,
3 frunze de cireș,
4 linguri de zahăr,
1,5 linguri de sare,
3 linguri de oțet,
pătrunjel și mărar proaspăt,
o ceapă,
roșii - cât intră într-un borcan,
un pahar de boabe de struguri albi fără semințe.
Roșiile spălate se pun într-un borcan sterilizat, iar golurile dintre fructe se completează cu struguri. Deasupra roșiilor și a strugurilor se pun sare și zahăr. Nu adăugați încă oțet.
Dovlecei picanți pentru iarnă: au un gust delicios de ciuperci și dispar rapid de pe masă
Turnați apoi în borcanul cu roșii apă clocotită și se lasă 30 de minute. Apoi saramura se toarnă într-o cratiță și se fierbe. Adăugați oțet în borcan și apoi saramura clocotită. Puneți capacul pe borcan și așezați-l cu capul în jos. Acoperiți borcanul cu o pătură și așteptați să se răcească. Poftă bună!
Dacă te-ai săturat de salate, îți sugerăm să faci niște roșii marinate picante.
Roșiile marinate un gust foarte interesant și se pot păstra la frigider câteva zile.
Ingrediente:
roșii - 3 bucăți,
ceapa - 1 bucată,
usturoi - 2-3 căței,
ulei - 4 linguri,
sare - 0,5 linguriță
miere - 1 lingură,
suc de lămâie - 2 linguri,
boia de ardei, pătrunjel și mărar tocate.
Tăiați ceapa și roșiile în rondele și tocați usturoiul. Celelalte ingrediente vor fi folosite pentru marinată și trebuie amestecate într-un bol.
Puneți roșiile, ceapa și usturoiul într-un borcan și turnați peste ele dressingul preparat.
Agitați bine borcanul astfel încât dressingul să acopere toate bucățile de roșii și lăsați-le la marinat, la frigider, timp de 8 ore.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu