Castraveții reprezintă o sursă de vitamine și minerale, cu puține calorii. Gospodinele se întrec în rețete pentru a fructifica potențialul acestora.
Iată o rețetă a gospodinelor care nu dau greș niciodată:
Ingrediente pentru rețetă castraveți murați de vară
-castraveți
-usturoi (3-4 căței la un borcan de 3 litri)
-țelină
-cuișoare
-lăstari de vișin
-inflorescențe de mărar
-soluție de apă cu sare (30 g sare la 1 litru de apă)
Se clătesc scurt sub jetul de apă lăstarii de vișin și inflorescențele de mărar. La fundul borcanului se pune o floare de mărar, doi căței de usturoi întregi și un lăstar de vișin de aproximativ 5-10 cm. După ce sunt spălați, castraveții se așează într-un mod în care să încapă cât mai mulți, dar fără a fi forțați să intre în borcan.
Pe la mijlocul borcanului se mai pune o floare de mărar și o bucată de lăstar de vișin. Apoi se umple borcanul cu castraveți, fără a-i forța, iar deasupra se așează o floare de mărar, o tulpină de țelină și încă un lăstar de vișin.
Nu uita să adaugi 5-6 cuișoare și soluția de sare cu apă până ce acoperi conținutul borcanului, care trebuie închis cu un capac ermetic. În prima zi, borcanul se lasă la soare pentru a stimula fermentația.
A doua zi, borcanul trebuie mutat la semiumbră.
În decurs de aproximativ cinci zile, vei obține niște castraveți murați delicioși, care vor putea fi serviți cu bunătăți făcute la grătar. Poftă bună!
Dacă vrei să pui castraveții la murat în oțet și să-i consumi a doua zi, trebuie să știi că există o rețetă potrivit pentru asta. Iată cum se prepară.
Ingrediente
2 kg castraveţi cornichon
1 mărar
2 sare
2 zahăr
2 ceapă
1 căpăţâna usturoi
1 boabe de muştar
½ boabe de piper negru
1 rădăcină de hrean
1 l apă
400 ml oţet vin alb
Cum să pui castraveții la murat în oțet
Mai întâi, se spală foarte bine castraveţii, chiar este indicat să îi laşi în apă rece 30 de minute. (Citește continuarea aici).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News