Castraveți murați la soare. Rețeta excelentă

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Stanislav Kondratiev) (
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Stanislav Kondratiev) (

Știai că te poți bucura de castraveți murați delicioși cu ajutorul soarelui? Iată rețeta...

Alegeri prezidentiale 2024

Ingrediente pentru un borcan de 3 litri:

- 1,5 kg castraveți
- 5-6 căței de usturoi
- 4-5 bețe de mărar uscat
- 4-5 bețe de cimbru uscat

Saramura:

-1,5 l apă

- 2 linguri cu sare mare grunjoasă neiodată

În plus:

- 1 felie de pâine

Cum se prepară

Se curăță usturoiul și se taie în doua fiecare bucată. Se spală bine castraveții și se crestează în două sau, dacă sunt mari, se taie în patru pe lungime. Se spală bine un borcan de 3 litri și se așază pe fundul lui jumătate din bețele de cimbru si mărar. Se așază castraveții în borcan pe verticală cu usturoiul printre ei, scrie bucataras.ro.

Apoi facem saramura: punem la fiert apa împreună cu sarea, lăsăm să fiarbă 2-3 minute, după care stingem focul și lăsăm să se răcească 15 minute. Așezăm borcanul cu castraveți pe o lamă de cuțit sau pe o tavă metalică și turnam saramura peste ei.

Deasupra punem restul de verdeață uscată, eventual le răsucim ca o coroniță ca să intre bine în borcan. După 5 sau 6 ore, când s-a mai răcit saramura din borcan, așezăm deasupra o felie de pâine și o îmbibăm bine in saramură. Punem deasupra pe borcan o farfurioară sau o folie alimentară, după care scoatem borcanul la soare pe pervazul de la un geam sau în balcon.

După exact 24 de ore se scoate felia de pâine din borcan și se aruncă, apoi se acoperă din nou cu farfurioara. Deja ar trebui să se tulbure saramura și să înceapă să-și schimbe culoarea castraveții. Dacă este caniculă în 3 zile sunt murați. Dacă nu, durează 5 zile sa se mureze castraveții.

După 3 sau 5 zile, se scot din borcan verdețurile și se aruncă, iar castraveții se pot muta în caserole cu capac și se păstrează la frigider împreună cu saramura până la 2 săptămâni.

BONUS: Greșelile pe care toată lumea le face când prepară castraveți murați

Potrivit emisiunii „The History Kitchen” de la PBS, murăturile sunt o metodă interculturală de conservare a alimentelor care datează din jurul anilor 2030 î.Hr.  Ca o modalitate de a extinde proviziile de hrană prin ierni reci, murarea este pur și simplu metoda de a păstra legumele într-o saramură făcută din oțet, apă și sare. 

Un castravete murat corect este ușor crocant la exterior, dar cu o pulpă moale, flexibilă și profund infuzată cu ierburi adăugate și condimente, precum mărar.  Deși nu ar trebui să fii intimidat de munca implicată și poți fi sigur că rezultatele delicioase merită efortul, detaliile contează atunci când vine vorba de murat. Așadar, înainte de a vă prepara prima saramură, asigurați-vă că nu treceți prin aceste greșeli ușor de ratat.

Alegerea castraveților potriviți

Castraveții mari și groși ar putea fi grozavi într-o salată, dar nu sunt atât de grozavi pentru murat decât dacă se întâmplă să deții un butoi mare de lemn. Respectarea unei dimensiuni mai mici, mai uniforme și accentuarea prospețimii sunt cheia pentru a găsi castraveți buni de murat. Pretenția se plătește conform publicației Bon Appėtit, deoarece veți dori ca castraveții să fermenteze mai uniform pentru cele mai bune rezultate. Veți dori doza potrivită de prospețime - un castravete nici prea tânăr, dar nici prea bătrân.

Amintiți-vă că castraveții vor fi ținuți într-un borcan sigilat umplut cu o saramură acidă timp de săptămâni. Dacă sunt deformați sau prea mari, saramura poate să nu pătrundă la pulpa legumei. O piele prea groasă poate face ca saramura să nu pătrundă, răpindu-vă murăturile de textură și aromă. Faceți cercetări și găsiți ce castraveți trec cel mai bine prin procesul de murare, cum ar fi popularul soi Kirby. Dar asigurați-vă că toți castraveții pe care îi aduceți acasă sunt proaspeți, aproximativ de aceeași dimensiune și lungime și că sunteți gata să murați foarte curând. Cu cât le pui mai repede la borcane, cu atât vor ieși mai bine. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel