Principalele cerințe pentru un aperitiv sunt ca acesta să nu fie pre sățios pentru a nu vă întrerupe pofta de mâncare, să fie sănătos, pentru că principiile unei alimentații corecte nu presupun excepții, și să fie spectaculos, pentru a cuceri mesenii.
Tonul din conserva se potrivește de minune cu castraveți și țelină. Acest fel de mâncare are două variante de servire, totul depinde de castraveții aleși pentru gustare.
Ingrediente:
ton, conservat în suc propriu - 2 conserve,
castraveți - 1-2 mari sau 5-6 mici,
ardei gras - 0,5 bucată,
țelină - 1 tulpină,
maioneză - 2-3 linguri,
o lingură de muștar,
boia de ardei - 1 lingură
sare și piper după gust.
Tăiați castraveții în jumătate pe lungime, îndepărtați-le semințele și lăsați-i pe o farfurie. Scoateți tonul din conserve, pasați ușor, astfel încât să nu rămână bucăți mari. Adăugați muștar și maioneză și amestecați.
Țelina și ardeiul gras se toacă fin, se adaugă boia de ardei și se amestecă bine cu tonul asezonat cu maioneză. Așezați salata în castraveții pregătiți inițial. Această gustare se servește ușor rece, de aceea puneți castraveții umpluți în frigider pentru o oră.
Noodles cu pui și legume. Rețeta plină de savoare. Gust senzațional
De asemenea, puteți tăia un castravete mare în bucăți destul de mari. Decupați centrul fiecărei felii pentru a forma o mică adâncitură pentru salata de ton. Așezați salata în „cupele” de castraveți. Poftă bună.
Este foarte simplu să pui la murat castraveți delicioși pentru iarnă.
Castraveții murați trebuie să fie crocanți și suculenți. Unul dintre trucurile secrete în pregătirea castraveților murați este să-i țineți câteva ore în apă rece. În plus, este bine să alegeți legumele tinere de dimensiuni mici.
Tartă rustică cu dovlecei și ton: un aperitiv delicat cu un gust și o aromă de neratat
Castraveții pregătiți după această rețetă sunt crocanți și suculenți.
Ingrediente pentru un borcan de un litru:
500 grame castraveți,
1 cățel de usturoi,
10 boabe de piper negru,
1 frunză de dafin,
1 lingură de sare,
2 linguri de zahăr,
4 linguri de oțet de 9%.
Înmuiați castraveții timp de 3 ore în apă rece. După aceea, spălați-i, tăiați-le ambele capete, astfel încât marinată să pătrundă mai ușor. Sterilizați borcanul.
Pâinea va fi mereu proaspătă: cu acest truc vei economisi un pumn de bani
Puneți pe fundul borcanului frunza de dafin, boabele de piper și ceapa tăiată inele. Apoi urmează castraveții. Adăugați sarea și zahărul. Turnați apă clocotită peste castraveți și 4 linguri de oțet. Borcanul se lasă 5 minute până când castraveții își schimba culoarea.
Conopidă aromată în sos cremos: ușor de preparat, dar foarte gustoasă și sățioasă
Închideți borcanul cu un capac, apoi întoarceți-l cu fundul în sus, acoperit cu o pătură, toată noaptea. Dimineața, borcanul cu castraveți de pune în cămară. La iarnă veți pune pe masă niște castraveți delicioși, suculenți și foarte crocanți. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News