Cât a costat un hectar de teren arabil în România în 2020. Mai scump decât în Franța - studiu Eursotat

Cât a costat un hectar de teren arabil în România în 2020. Mai scump decât în Franța - studiu Eursotat / Foto: Pixabay
Cât a costat un hectar de teren arabil în România în 2020. Mai scump decât în Franța - studiu Eursotat / Foto: Pixabay

Află în articol cât a costat un hectar de teren arabil în România în 2020. 

Un hectar de teren arabil costa în România aproximativ 10.000 de euro în 2020, potrivit Eurostat. Terenul arabil cel mai ieftin este în Croaţia. Cel mai scump teren arabil, a fost, în schimb, în Olanda, unde a ajuns la aproape 70.000 de euro, relatează Mediafax.

Prețul, mai mare decât în Franța



România are un preţ pentru terenului agricol mai mare ca multe ţări mai dezvoltate, cum ar fi Franţa, potrivit unui studiu Eurostat. În medie, un teren agricol din România costa puţin sub 10.000 de euro în 2020. În coada listei se află Slovacia, Estonia şi Croaţia.

Dintre statele membre ale Uniunii Europene, Olanda a înregistrat cel mai mare preţ de cumpărare pentru un hectar de teren arabil din UE, în medie 69.632 de euro.

Unde este cel mai ieftin teren arabil



Terenul arabil este cel mai ieftin în Croaţia, un hectar costând în medie 3.440 de euro. La nivel regional, un hectar de teren arabil a costat cel mai puţin în regiunea de sud-vest (Yugozapaden) a Bulgariei (o medie de 2.051 de euro)

Nivelul preţurilor terenurilor a fost influenţat de o serie de factori, fie că sunt naţionali (legi), regionali (clima) şi factori de productivitate (calitatea solului, panta, drenaj şi aşa mai departe), precum şi cererea şi oferta.

De asemenea, cumpărarea de teren arabil irigabil a fost mai scumpă decât terenul arabil neirigabil în aproape toate regiunile.

România, în rândul ţărilor UE cu cea mai mare inflaţie în luna octombrie

Rata anuală a inflaţiei în Uniunea Europeană a crescut în luna octombrie până la 4,4%, de la 3,6% în luna septembrie, ţările membre cu cele mai ridicate rate fiind Lituania (8,2%), Estonia (6,8%), Ungaria (6,6%) şi România (6,5%), arată datele publicate de Eurostat. 

Comparativ cu situaţia din luna septembrie 2021, rata anuală a inflaţiei a crescut în toate cele 27 de state membre, însă cele mai mari majorări au fost înregistrate în Belgia (1,8 puncte procentuale), Lituania (1,7 puncte procentuale), Spania (1,4 puncte procentuale) şi România (1,3 puncte procentuale, de la 5,2% până la 6,5%). Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2025 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel