EXCLUSIV  Cât ar costa parizerul dacă ar fi preparat după rețeta originală. Sorin Minea: E o prostie să spui că era un produs ieftin / video

Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock
Sursa foto: https://www.freepik.com/, @wirestock

Sorin Minea, președintele sindicatului Romalimenta, a spus cât ar costa parizerul dacă acesta ar fi preparat după rețeta originală. 

Sorin Minea a vorbit despre costul parizerului, evidențiind că ingredientele de bază, precum pulpa de vită și grăsimea de porc, sunt scumpe, ceea ce ar duce prețul parizerului, preparat după rețeta originală, la aproximativ 60-70 de lei/kg. Acesta a comparat prețul parizerului cu cel al Salamului de Sibiu, notând că în trecut diferența de preț între parizer și salam era mică, deși salamurile erau mai scumpe datorită procesului de uscare. 

„Totul se joacă, din câte vedem, economic. Adică parizerul are 800g seu, puțină carte, niște soia, roșu carmin, mirodenii. Cât ar costa parizerul, rețetă originală?”, a întrebat Val Vâlcu.

„Parizerul rețeta originală? Oho! Ca producție, s-ar duce undeva pe la 60-70 de lei/kg. Gândiți-vă că e pulpă de vită și grăsime tare de porc, amândouă sunt scumpe. După aceea, vrei nu vrei, e manopera, că nu merge gratis, e membrana care e scumpă, mai ales dacă folosești membrană naturală, e ceea ce consumi, transport și așa mai departe. Deci un 60%...", a spus Sorin Minea. 

„Deci 60-70 de lei kilogramul și la asta se adaugă prețul de distribuție.", a spus Val Vâlcu.

„Normal. Și TVA-ul.”, a spus Sorin Minea. 

„Adică cât Salamul de Sibiu.”, a spus Val Vâlcu.

„Mai jos puțin. Ca să faceți o socoteală, pe vremurile antice și de demult, eram la liceu și în pauza mare, mai chiuleam noi câteodată, mergeam la alimentara din colț și ne luam o jumătate de franzelă și ne făceam un sendviș. Salamul de vară costa 2 lei și 50 de bani / suta de grame, parizerul costa un leu și 75 de bani suta de grame. Deci diferența de preț nu era foarte mare.

Salamul de vară era uscat, trebuia să piardă apă, de aia era mai scump. Salamul de vară era un fel de Salam de Sibiu mai rapid făcut. Pornind de la premisa că parizerul și crenvurștii erau niște produse ieftine, e o prostie! Că fiind numai pastă, poți să te joci cu pasta, dar ăsta e consumatorul.", a spus Sorin Minea la DC interviurile News.    

 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.5.3
pixel